DNRT

DNRT: Jan Storm en Duncan Huisman winnen 4 uren van Assen Start 4 uren van Assen
Michael en Sebastiaan Bleekemolen en David Hart eindigden als tweede met hun Team Bleekemolen Porsche GT3 Cup. Opmerkelijk, aangezien het team de race gebruikte om hun gloednieuwe Porsche in te rijden.

 Team Bleekemolen reed in splinternieuwe Porsches
“Toen we naar Assen vertrokken stond er vier kilometer op de teller”, aldus Sebastiaan. “We kregen de nieuwe beide auto’s waarmee we vandaag rijden vrijdag uitgeleverd.” De beide Porsches zullen dit seizoen worden ingezet in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge.

Drie Clio's op een rij

 Sneeuw op Assen
Op het kletsnatte en koude TT Circuit Assen deden de voorwielaangedreven, relatief licht gemotoriseerde Renault Clio’s het uitstekend. Drie Clio’s bezetten de plaatsen drie tot en met vijf in het algemeen eindklassement. John de Vos en Rob Karst waren de snelsten en wonnen daarmee de klasse tot twee liter, gevolgd door Bernhard ten Brinke en Jeroen Reijntjens en Marco Bikkers – Bertus Sanders. Cor Euser en Jan de Wit kwamen niet verder dan de zesde plek algemeen (derde in de klasse boven 2000 cc) met hun Marcos Mantis, gevolgd door Jeroen Bleekemolen, Robert den Otter en Peter Hoepen. Jeroen reed de gloednieuwe tweede Team Bleekemolen Porsche naar de tweede startpositie en lag ook lange tijd op de tweede plaats, tot zijn minder ervaren teamgenoten het stuur overnamen. Het trio leek nog derde te kunnen worden in de klasse boven 2.000 cc, maar een spin van een van de ‘rookies’ kostte teveel tijd.

Tom Coronel

Steven Gijsen deelde het stuur van zijn BMW Compact 325i met niemand minder dan Tom Coronel, deze equipe won de klasse voor BMW’s. Jaap en Oscar Wilkens en Christiaan Frankenhout eindigden als tweede, voor Theo de Prenter en Hank Melse.
Bij de Seats won Team DNRT, met Thomas Bakker, Piet de Gier en Johan Jansen. Nicky Catsburg en Ger v.d. Brink kwamen als tweede over de finish, na de eerste drie races gewonnen te hebben. Dit betekent dat John de Vos en Rob Karst nu met z’n tweeën op de eerste plaats in het tussenklassement staan en een klein gaatje ten opzichte van Nicky en Ger hebben geslagen. De derde plek bij de diesels was voor Boy van der Heyde, Harry Dekker en Rick van de Weg.

De finale van het Winter Endurance Kampioenschap wordt op 6 maart op Circuit Park Zandvoort verreden, dan staat de zes uur durende Final 6 op het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet