Racing Shows

Racing Shows: Essen viert 40 jarig jubileum

Dit jaar viert men in het Duitse Essen een jubileum. Vanmorgen zijn voor de 40e maal de deuren geopend van de traditionele Essen Motor Show. Jochen Rindt startte exact 40 jaar geleden als één van de eerste met een Racing Show, die jaren te boek stond als de Jochen Rindt Show. Later werd dit tot Essen Motor Show omgedoopt.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

lotus_72
Nog in originele staat, de revolutionaire Lotus 72 waarmee Jochen Rindt in 1970
wereldkampioen werd
.

40 jarig jublieum
Ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum worden er in Essen een aantal bolides in het zonnetje gezet, die autosportgeschiedenis geschreven hebben. Je treft er een aantal Formule l bolides aan zoals een prachtig gerestaureerde Lotus 49 Cosworth waarmee Jim Clark bij het debuut op Zandvoort in 1967 won. Daarachter tref je een prachtige Lotus 72 aan, waarmee Jochen Rindt in 1970 de wereldtitel behaalde. Deze auto is nog in originele staat er niet gerestaureerd. Ook de Penske-Mercedes Champcar van Al Unser jr. tref je er aan. Deze auto won in 1994 direct bij zijn debuut op Indianapolis.

lotus_49
De Lotus 49 Cosworth waarmee Jim Clark de Nederlandse GP in 1967 won

Naast de Formule-wagens tref je in het Show gedeelte eveneens een aantal toerwagens aan die in 40 jaar Essen geschiedenis hebben geschreven. De BMW 3.5 CSL “Batmobile” van Amon/Stuck en de fabriek-Ford Capri uit begin zeventiger jaren doet menig autosporthart sneller kloppen. Evenals het Design Center heeft men er dit jaar voor gekozen om de thema’s over de hallen te spreiden. Traditioneel viel het themagedeelte in Hal 1 te bewonderen. Deze zijn dit jaar gereserveerd voor allerlei vreemde streetrace curiosa.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet