Superstars

Superstars: Zakspeed toont Superstars-auto

zakspeed

We meldden via deze site al eerder dat de Duitse raceautoconstructeur Zakspeed op basis van de Chrysler 300C een auto bouwt voor de Italiaanse Superstars-serie, die volgend jaar meer zijn vleugels in Europa zal uitslaan. Inmiddels is de eerste auto gerealiseerd en zal getoond worden tijdens de Essen Motor Show, die morgen (vrijdag) zijn deuren opent voor pers- en vakbezoekers en vanaf zaterdag geopend is voor publiek. Daar zal ook iemand van Zakspeed aanwezig zijn om geïnteresseerde teams van informatie te voorzien.

Tekst: René de Boer
Foto: Zakspeed

Geen eigen Zakspeed-team
Zakspeed meldt nadrukkelijk dat het de auto, die mede op verzoek van de Superstars-organisatie is ontwikkeld, alleen bouwt voor teams die de 300C willen inzetten. Het is niet de bedoeling van Zakspeed om met een eigen team deel te nemen aan de klasse. In het verleden was Zakspeed als team actief in ondermeer de DTM, het FIA GT-kampioenschap en de V8 STAR. Nu nog neemt de onderneming deel aan het endurance-kampioenschap op de Nordschleife en de 24-uursrace aldaar.

Meer technische gegevens bekend
Inmiddels zijn er ook wat meer technische gegevens bekend van de SUPERSTARS ZAKSPEED 300C SRT 08, zoals de auto officieel wordt aangeduid. De auto is 5,015 meter lang, 2,0 meter breed en 1,430 meter hoog, heeft een wielbasis van 3,050 meter en een spoorbreedte van 1,75 meter voor en 1,755 meter achter. De voorwielophanging is uitgevoerd met dubbele whishbones, voor de achterwielen is een multi-link-ophanging gekozen. De schokdempers zijn van KW, de banden zijn van Pirelli in de maat 265/645 R18 (voor en achter). De V8-motor heeft een cilinderinhoud van 6,1 liter en levert een maximum koppel van 550 Nm en een maximum vermogen van 447 kW/600 pk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet