Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Jaap van Lagen sensationeel op de eerste rij in Monaco

Draco Multiracing USA Christian Montanari pakte de pole position in de laatste secondes van de kwalificatie. Naast hem staat onze landgenoot Jaap van Lagen (KTR). Derde werd Adrian Valles (Pons Racing) en de Poolse coureur Robert Kubica (Epsilon Euskadi) kwalificeerde zich als vierde.

Pastor Maldonado, Matteo Meneghello, Andreas Zuber en Colin Fleming mochten naar huis omdat zij lak hadden aan de gele vlaggen tijdens de trainingen op de donderdag. 26 wagens werden daarom toegelaten tot de trainingen verdeeld over twee groepen van even en oneven nummers.

 jaapvanlagen

Jaap van Lagen reed naar een ongelofelijke snelle tijd van 1’25’’655. Met nog maar tien minuten tot het einde van de training werd de sessie gestopt doordat Giorgio Mondini (Eurointernational) er hard afging bij Massenet. De teamgenoot van Jaap van Lagen Tristan Gommendy kwam tot een tijd van 25’’757. Adrian Vallesging daar overheen met 1’25’’680! Montanari reed in de slotfase naar een tijd van 1’25’’465 !

Omdat Montanari’s tijd de beste was van de twee groepen, start de Draco coureur vanaf pole position voor onze landgenoot Jaap van Lagen die het snelste was in de even groep.

Jaap Van Lagen: “De wagen was perfect. In de laatste paar minuten ging ik aanvallen voor de pole. In Monaco is een fout snel gemaakt, maar de auto had zoveel grip en ik ging ervoor. Ik ben ongelofelijk blij met mijn tweede plaats. In een veld van dertig internationale coureurs is het fantastisch om morgen vanaf de eerste startrij te mogen vertrekken. Ik heb mijn sessie rustig opgebouwd. Ik probeerde met een nieuw setje banden wel snelle rondetijden neer te zetten, maar werd telkens door het verkeer gehinderd. Ik heb geprobeerd om een gat laten
vallen met de andere rijders, maar die reed ik te snel weer dicht zodat ik mijn tijd niet wist te verbeteren. Aan het einde van de sessie realiseerde ik met een superrondje op dit circuit met de tweede set banden toch mijn snelste tijd! Voor morgen hoop ik goed uit de startblokken te komen en zal proberen om in de top drie te finishen!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet