A1GP

A1GP: Duitsland boos over straffen na de races op Sepang

Willi Weber is bepaald niet blij met de straffen, die A1 Team Duitsland gisteren na de A1GP-races op Sepang heeft ontvangen. De teambaas stelt zelfs dat de titelverdediger zal overwegen of het nog wel deel wil blijven uitmaken van het A1-circus.

Team Duitsland kreeg gisteren drie keer een straf ‘voor vermijdbare botsingen’, die de Duitse coureur Michael Ammermuller op zijn geweten had. Zo tikte de vervanger van Christian Vietoris zowel de wagens van Canada (sprintrace), Groot-Brittannië als Tsjechië (beiden in de hoofdrace) aan, waardoor de concurrentie tijd en plaatsen verloren.

Diskwalificatie
Voor de actie jegens Groot-Brittannië kreeg Ammermuller tijdens de hoofdrace een drive-through-penalty. De overige overtredingen werden pas ver na de wedstrijden bestraft. Zo kreeg Ammermuller pas in de avonduren een straf van 25 seconden voor zijn botsing in de sprintrace, waardoor hij terugviel van het podium (plek 3) naar een onbeduidende P16. Na de hoofdrace werd Ammermuller zelfs gediskwalificeerd voor zijn derde boem-moment.

Balen
Willi Weber baalt dat twee van de drie straffen ver na afloop werden uitgereikt. De man die jarenlang Michael Schumacher heeft gemanaged, denkt dat de twee acties van Ammermuller in de hoofdrace van invloed zijn geweest om de Duitse rijder na afloop ook te straffen voor het incident van de sprintwedstrijd. Bovendien zegt Weber niet te begrijpen waarom zijn team na de hoofdrace überhaupt is gediskwalificeerd. Dit stelt hij omdat alle door Ammermuller getoucheerde coureurs konden doorrijden.

Bovenmatig gestraft
Weber vindt al met al dat zijn formatie bovenmatig hard is bestraft. Daarom zegt hij de toekomst van Team Duitsland binnen A1GP opnieuw te gaan bekijken. Bovendien stelt Weber zich vierkant op achter Ammermuller in wie hij zegt te blijven geloven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet