Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
A1GP

A1GP: Winst Zwitserland, Jeroen Bleekemolen mist nipt podium in hoofdrace (update)


Profiteren
Team Zwitserland profiteert optimaal en racet zich lekker weg. Frankrijk, dat de wagen van concurrent Brazilië al een keer heeft geraakt, ligt op P2. De Britten komen als 4de door, gevolgde door Ierland (5de), Duitsland (6de) en Jeroen Bleekemolen van Team Nederland (7de). India (8ste), Zuid-Afrika (9de) en Mexico (10de) vervolmaken de toptien.

Lekke band
Als Libanon een frivole inhaalactie ‘beloond’ ziet worden met een spin aan het eind van het rechte stuk, komt Reid binnenhobbelen met een lekke band. Hij verliest zoveel tijd, dat kampioenschapspunten wellicht lastig worden. Maleisië komt een nieuwe neus halen en verliest natuurlijk ook veel terrein.

Razendsnel
Ondertussen is Team Frankrijk ‘under investigation’. Waarschijnlijk omdat Loic Duval in de beginfase de bolide van Brazilië heeft getoucheerd. Duval is wel razendsnel. Hij loopt met Zwitserland weg van de rest. In de vijfde ronde lijkt Ierland al bandenproblemen te hebben. Duitsland profiteert en pakt P5. Jeroen Bleekemolen haakt nu ook aan bij de Ier Carroll.

Dom dom
In ronde 7 spint Zuid-Afrika in de rondte. In zijn haast om weg te komen, schiet Adrian Zaugg dom het grind in! Op dat moment komt ook Team Canada hard de bocht door en moet Robert Wickens de grindbak in om de Zuid-Afrikaan te ontwijken. Dat betekent ook exit Wickens die vast komt te staan in de steentjes.

Pitstop
De wedstrijdleiding besluit tot een safetycar. Omdat het de achtste ronde (het begin van de eerste pitstopwindow) is, komen alle wagens snel naar binnen voor de eerste verplichte stop. De vraag is of de Nederlandse crew kan zorgen dat Jeroen een plekje kan winnen. Dat kan hij, want hij passeert in de pitstraat Team Ierland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet