A1GP

A1GP: Winst Zwitserland, Jeroen Bleekemolen mist nipt podium in hoofdrace (update)

Team Zwitserland heeft de dubbel gepakt in Sepang. Na de spintrace veroverde Neel Jani zondag ook de zege in de hoofdwedstrijd. Jeroen Bleekemolen miste met P4 nipt zijn derde seizoenspodium. Team Brazilië finishte als tweede, maar kreeg na afloop wegens inhalen in de pitstraat een tijdstraf van twee seconden, waardoor het al derde afgevlagde Frankrijk een plekje opschoof. Ook Team Groot-Brittannië verloor een punt vanwege een twee seconden tijdstraf wegens inhalen in de pitstraat en viel daardoor terug van P10 naar P12. Duitsland werd na afloop zelfs uit de uitslag geschrapt wegens het veroorzaken van meerdere vermijdbare botsingen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: A1 Team Nederland

Jeroen Bleekemolen zal zich moeten herpakken na zijn tijdstraf voor een vermeende valse start in de sprintrace. Hij is vlak voor de hoofdrace nog ontzettend boos op de wedstrijdleiding. "Ik heb de beelden 30 keer gezien en zie het probleem niet’’, vertelt hij in een tv-interview op de grid. "De wedstrijdleiding heeft al vaker rare beslissingen genomen. Ze hebben gewoon drie punten van me afgepakt, terwijl wij het kampioenschap willen winnen.’’

a1gp_zondag_hockeyers
Het Nederlands hockeyteam op de foto met A1GP Team Nederland.

Hockeyers supporteren Bleek
Bleekemolen heeft vandaag de support van het Nederlands mannenhockeyteam. De nationale hockeyers spelen binnenkort de Champions Trophy in Maleisië en zijn vandaag in het oranje gehuld als fan van Team Nederland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet