A1GP

A1GP: Zwitsers oppermachtig in sprintrace, kwaad Nederland 18de (update)

a1gp_zondag_sprintrace
Jeroen Bleekemolen tijdens de sprintrace op Sepang.

De Zwitser Neel Jani was vanmorgen tijdens de sprintrace van Sepang net zo oppermachtig als tijdens de complete kwalificatie van een dag eerder. Daardoor boekte Team Zwitserland een onberispelijke zege, terwijl Team Frankrijk (tweede) en Canada (derde) eveneens een podium scoorde. Jeroen Bleekemolen finishte als achtste, maar zou na afloop die plek kwijtraken. Vanwege een vermeende valse start kreeg hij een tijdstraf van 25 seconden en werd de Aerdenhouter pas als 18de geklasseerd. "Ik stond na afloop te trillen van boosheid, ik ben nog nooit bij een race zo kwaad geweest’’, aldus een meer dan teleurgestelde ‘Bleek’.

Tekst: Marc Kok
Foto's: A1 Team Nederland

Tijdens de sprintrace starten de teams van Zwitserland en Frankrijk van de eerste rij. Groot-Brittannië en Duitsland (dat vorig jaar hier de hoofdrace won) volgen. Jeroen Bleekemolen berijdt de Nederlandse wagen vanaf P10.

Dringen
Na de rollende start is het bij de eerste bocht enorm dringen. Groot-Brittannië tikt de Franse bolide van achteren heel licht aan en verliest wat terrein. Jeroen Bleekemolen wil mooi buitenom, maar kan zijn geplande inhaalactie niet uitvoeren omdat Nieuw-Zeeland iets uitwijkt. Bij de tweede bocht weet ‘Bleek’ zijn wagen wel net voor die van Nieuw-Zeeland en China te drukken, waardoor hij als tiende zijn weg kan vervolgen.

Uitglijers
Team Indonesië maakt een slipper in de eerste ronde, maar kan wel door. Dit geldt niet voor de Australische inbreng; Ian Dyk glijdt hulpeloos de grindbak in. Voordat de eerste ronde is afgelopen, tikt Team India thuisrijder Maleisië in de achterkant aan. Beide rijders lijken door te kunnen. Jeroen Bleekemolen komt als 9de door.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet