Formule 2

GP2 Series: Adam Carroll wint voor Bruni en Rosberg in Monaco

 Carroll_actie_monaco
Adam Carroll heeft de derde GP2 Series race gewonnen voor Gimmi Bruni en Nico Rosberg. De coureur die uitkomt voor het Super Nova International team passeerde de vlag met een voorsprong van maar 0.6 seconde voor Coloni Motorsport’s Gimmi Bruni, Nico Rosberg had op de Italiaan maar 0.5 seconde achterstand. Scott Speed werd vierde en poleman Heikki Kovalainen werd slechts vijfde voor de zoon van Niki Lauda Mathias die zesde werd.


Bruni nam halverwege de eerste positie over van Heikki Kovalainen toen hij een een probleem had bij zijn verplichte bandenwissel. Bruni bleef buiten tot aan de 31ste ronde maar werd toen gepasseerd door Adam Carroll. Nico Rosberg reed een spectaculaire race. Hij passeerde na de pitstops Scott Speed en naderde de twee koplopers Bruni en Carroll. De race duurde echter net te kort voor Rosberg. De drie koplopers kwamen in 1,1 seconde over de finish. Speed werd vierde en Kovalainen vijfde met de snelste ronde en twee extra punten daarvoor.

Na deze race blijft Heikki Kovalainen koploper in het kampioenschap met 28 punten. Gimmi Bruni blijft hem goed volgen met 26, op een kleine achterstand Speed met 25 en Carroll met 23.

 monaco_carroll_podium
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet