Diversen

Internationaal: Vooruitblik op Rotax World Finals te Abu Dhabi

world_1

Over een week staan de Rotax World Finals op het programma. Een seizoen lang hebben de rijders moeten knokken om of via de nationale competitie, of via het Europees Kampioenschap een plaats te bemachtigen voor de Wereld Kampioenschappen Rotax Max. De World Finals zijn kenmerkend om unieke en veelal tropische locaties, en ook nu heeft de organisatie weer een bijzondere plek gevonden. Op het splinternieuwe complex, midden in de woestijn van het Emiraat Abu Dhabi zal het 13 koppige ‘Team The Netherlands’ het opnemen tegen werelds beste Rotax Max rijders.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis/ Remo Dekker

Achtste editie
Dat de Rotax Max klasse nog niets aan populariteit heeft verloren mag duidelijk zijn. Volgende week zal alweer de achtste editie verreden worden met dit jaar het grootste aantal deelnemers ooit. 216 rijders, 55 nationaliteiten uit 5 continenten staan aan de start onderverdeel in de klassen Junioren, Senioren en DD2.

world_2

Nederlands succes
Hoe ‘Team the Netherlands’ voor de dag zal komen is de grote vraag. Het niveau is hoger dan ooit, en wat valt er nog meer te verbeteren ten opzichte van afgelopen twee jaar? Luuk Glansdorp schreef op een waanzinnige wijze de wereldtitel op zijn naam in Langkawi twee jaar geleden. Afgelopen jaar werd het succes verdubbeld met een overwinning van Ricardo Romkema en Jorrit Pex. Ook dit jaar zijn de vooruitzichten uiterst goed te noemen. Mats van den Brand en Pieter Scheefhals schreven beide de Europese titel op hun naam en zullen er op gebrand zijn om de prestigieuze titel binnen te slepen. Mats van den Brand heeft het voordeel dat er tijdens de Finals op Intrepid gereden zal worden, het chassis waar van den Brand al veel ervaring mee heeft opgedaan dit jaar. De vraag is echter hoe Scheefhals zich zal aanpassen aan het CRG chassis ten opzichte van Kombi Kart. Zijn de rijeigenschappen echt zo verschillend? Kortom, er staat een spectaculair en interessante weer op ons te wachten!

Live Timing
Volg de World Finals vanaf woensdag live via onderstaande link.

[ Live Timing ]


Gekwalificeerde deelnemers
Junioren
Max
DD2

alain_2.jpg

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet