A1GP

A1GP: Team Nederland start als 10de (sprintrace) en 5de (hoofdwedstrijd)

a1gp_sepangzaterdag1

Met een vijfde startplaats in de Hoofdrace heeft A1 Team Nederland perspectief om Maleisië met een goed resultaat te verlaten. De Sprintrace zal het team vanaf een tiende plaats moeten beginnen.


Tekst en foto’s: PR

Zaterdagochtend kwam A1 Team Nederland nog niet direct in de buurt van de top vijf, met een dertiende plaats in de laatste vrije training. Na de eerste run in de kwalificatie voor de Sprintrace stond het team echter derde en leek het op weg om de verwachte topvijf klassering direct al te bereiken. In de tweede run, ook op nieuwe banden, wist Jeroen Bleekemolen zijn tijd nog wel te verbeteren, maar andere om hem heen maakten grotere stappen, waardoor A1 Team Nederland naar een tiende plaats zakte.

Vliegende ronde
De eerste kwalificatie voor de Hoofdrace leverde het team, ditmaal met oude banden, ook nog een tiende plaats op maar in zijn laatste vliegende ronde zette Bleekemolen zijn snelste ronde van het weekend neer, met 1’49.021. Daarmee verzekerde hij zich van een plek op de derde startrij in de lange race die ook nog twee verplichte pitstops kent. A1 Team Zwitserland was vandaag een klasse apart. Neel Jani wist in alle vier de segmenten de snelste tijd te noteren en hij start dan ook vanaf pole position in zowel de sprint- als de hoofdrace.

Onderstuur
Jeroen Bleekemolen: “De eerste run begon eigenlijk heel goed, we stonden derde. Ik dacht, dat ziet er een stuk beter uit dan de vrije training. Vanmorgen hadden we gewoon heel veel problemen. De tweede run hadden we ook nieuwe banden, maar ik had opeens veel last van onderstuur. Dat was toch een beetje raar omdat we niets aan de auto veranderd hadden. Het was ook erg jammer, anders hadden we in ieder geval voor de sprintrace wel topzes kunnen staan.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet