DTM

DTM: Buurman en Van der Zande testen op Mugello

schneider_mugello_quali
Na de race in juli dit jaar rijden de AMG-Mercedes C-Klasses weer in Toscane


Deze week werkt Mercedes-Benz de eerste DTM-test na afloop van het seizoen 2007 af op het Autodromo Internazionale del Mugello in Toscane. Daarbij komen er twee Nederlanders in actie: Yelmer Buurman en Renger van der Zande, die beide dit jaar tot het Mercedes-Benz-rijderskader in de Formule 3 Euro Serie behoorden. Terwijl Buurman vorig jaar al een keer kennismaakte met de AMG-Mercedes C-Klasse in het Portugese Estoril, wordt de test voor Van der Zande een première. Naast onze beide landgenoten, die afgelopen zondag nog in Macau raceten, testen er nog vier coureurs voor Mercedes-Benz.

Tekst: René de Boer
Foto: ITR e.V.Minimaal één vacature bij de "Jahreswagen"
Mercedes-Benz heeft minimaal één vacature in de gelederen van de zogeheten "Jahreswagen". Na het stoppen van Mika Häkkinen is er één actuele auto vrij, waarvoor een aantal rijders vanuit de "Jahreswagen" in aanmerking komt. Qua prestaties tippen wij op Gary Paffett, die afgelopen seizoen als eerste rijder ooit met een auto van een jaar oud een DTM-race wist te winnen, of Paul di Resta, die als regerend kampioen in de Formule 3 Euro Serie overstapte naar de DTM en nota bene met een twee jaar oude auto een prachtig debuutseizoen beleefde, waarin hij een aantal malen op het podium reed.

Nog vier rijders in actie op Mugello
Naast Yelmer Buurman en Renger van der Zande komen er deze week op Mugello nog vier rijders in actie. Dat zijn de Zwitserse Cyndie Allemann, die bij Manor in de Formule 3 Euro Series reed en als protégé van HWA-technicus Gerhard Ungar geldt, de Duitser Maro Engel, die uitkwam in het Brits Formule 3-kampioenschap en een beetje door Bernd Schneider wordt ondersteund, Brits Formule 3-kampioen Marko Asmer uit Estland en de Deen Nicolas Kiesa, die vorig jaar bij Futurecom een aantal DTM-races met Audi reed. Voor Asmer kwam de uitnodiging nogal onverwacht, zo vertelde hij in Macau: "Ik kreeg opeens een telefoontje of ik wilde rijden. Nou, ik ga er wel heen, maar ik verwacht er niet teveel van. Ik zie niks in de DTM, wil veel liever in de richting van Renault World Series."

DTM wellicht optie voor Buurman
Terwijl Van der Zande eigenlijk al heeft aangegeven nog een jaar in de Formule 3 Euro Series te willen blijven en ook de prestaties van Cyndie Allemann de overstap naar een hogere klasse bepaald niet rechtvaardigen, zou de DTM voor Buurman wellicht een optie kunnen zijn. Aan de andere kant oriënteert ook hij zich verder richting formulewagens: onlangs testte hij met succes GP2 en World Series. Maar ja, de mogelijkheden die je als fabrieksrijder voor Mercedes-Benz hebt, zijn natuurlijk ook interessant. Bij Mercedes-Benz zwijgt men uiteraard in alle toonaarden over de test op Mugello. Het circuit is deze week hermetisch afgesloten, er wordt geen pers toegelaten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet