WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Macau 5macau86

We hadden al Amsterdamse grachtenpanden in Macau gezien, maar op weg naar het BMW-kampioensfeest ontdekten we voor het hotel Grand Emperor ook nog een replica van de Gouden Koets. Aan de andere kant van de ingang stond er nog één.

macau87

De prijs voor de meest betrokken en enthousiaste PR-man in het WTCC gaat zonder meer naar Ard van den Eijnde van de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car. Hij was dit seizoen bij alle WTCC-races aanwezig en nam heel wat journalisten mee om over de verrichtingen van Tom Coronel met de SEAT Leon te berichten. Op maandag had hij voor de aanwezige Nederlandse persvertegenwoordigers (met uitzondering van de collega van Autovisie, die helaas hard in het hotel aan het werk was om zijn reportage af te maken) een trip door Hong Kong georganiseerd.

macau88

Een van de attracties die werden bezocht, was Victoria Beach aan de andere kant van Hong Kong Island aan de Zuid-Chinese Zee. Dit is de duurste wijk van Hong Kong om te wonen, zoals blijkt uit de aanwezigheid van een filmheld als Jackie Chan.

macau89

Fraaie appartementen met zeezicht.

macau90

Er was ook een boeddhistische tempel, maar we konden ons niet aan de indruk onttrekken dat die er speciaal voor de toeristen was neergezet. We hoorden er in ieder geval meer Frans en Engels dan Chinees.

macau91

Maar mooi om te zien was het wel!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet