DNRT

DNRT: Seizoensoverzicht Volkswagen Endurance Cup 2007

dnrt_endurance_cup1

Anderhalve maand na de laatste race van de Volkswagen Endurance Cup is het tijd voor een seizoensoverzicht van deze populaire raceklasse. De cuporganisatie, het DNRT en de teams kunnen terugblikken op een prachtig seizoen dat op 3 april begon en op 6 oktober werd afgesloten.

Tekst: Jelle Koeten

In het tweede seizoen van de Volkswagen Endurance Cup namen maar liefst 36 equipes deel aan de zeven lange-afstandsraces die door DNRT werden georganiseerd. Ruim 55 race-uren, aangevuld met trainingen en kwalificaties, werden verreden op vier verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland. Team Moreel wist het kampioenschap naar zich toe te trekken door constant goede prestaties te leveren.

Lange afstandsraces
Seizoen 2007 bestond net als in 2006 uit een zevental lange-afstandsraces op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder (B) en Oschersleben (Duitsland). Relatief korte races van één en anderhalf uur werden verreden tijdens het Super Race Weekend in juni. De langste race, een 24-uurs wedstrijd, werd eind september verreden op het circuit van Oschersleben. De 36 deelnemende equipes bestaan uit twee of meer rijders die elkaar tijdens verplichte pitstops afwisselen. Vanwege het lange-afstandskarakter van de races spelen ook de monteurs een zeer belangrijke rol bij de prestaties. Bandenwissels en tankstops geven vele tactische mogelijkheden aan de teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet