NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson weer de kampioen

jimmie_johnson

Jimmie Johnson heeft wederom de titel gepakt in de NASCAR. Dankzij een zevende plaats op de Homestead-Miami Speedway veroverde de man die dit jaar al tien zeges bij elkaar reed genoeg punten voor het kampioenschap. Matt Kenseth won overigens de wedstrijd.

Prolongatie titel
Het is voor het eerst sinds 1998 dat een NASCAR-coureur de titel prolongeert. Destijds was Jeff Gordon de gelukkige. Nu is het Jimmie Johnson dus ook gelukt. En als het aan de ‘happy champ’ ligt, gaat hij volgend jaar voor de hattrick. "Het gaat gewoon hartstikke goed nu’’, stelde Johnson na afloop. "Ik denk dat we nog veel goede jaren voor ons hebben.’’

Fenomenaal
Teambaas Rick Hendrick denkt eveneens dat zijn rijder nog meer mooie tijden kan beleven. "Jimmie wordt beter en beter. Hij is echt fenomenaal’’, aldus Hendrick. "Ik zie niks wat Jimmie kan stoppen. Als wij als team de boel op de rit kunnen houden, kunnen er nog meer fenomenale dingen gebeuren.’’

Voorsprong
Johnson begon de wedstrijd met een mooie voorsprong van 86 punten op zijn mentor en teamgenoot Jeff Gordon. Dankzij deze voordelige marge wist Johnson dat hij aan een 18de plaats genoeg zou hebben voor de titel. De man die vanaf pole vertrok kom het dus relatief voorzichtig aan doen en kwam als zevende over de meet na 400 mijl racen.

Record
Van de 36 races dit seizoen, eindigde Jimmie Johnson liefst 20 keer in de topvijf. Zijn ploegmaat Jeff Gordon deed dat zelfs 21 keer en noteerde liefst 30 toptienresultaten, een record.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet