IndyCar

Champcar: Zonen Nigel Mansell in 2008 in Champcar Atlantic

Greg en Leo Mansell, de zonen van oud-wereldkampioen Nigel Mansell, maken in 2008 hun debuut in de Champcar Atlantic series. Gisteren werd op de Los Angeles Auto Show bekend gemaakt dat beiden in 2008 voor het team van Derrick Walker in de Champcar Atlantics zullen uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR
walker_racing_livery

Greg en Leo Mansell tekenen bij Derrick Walker Racing
Greg en Leo Mansell begonnen in 2006 met hun carrière in de Formule BMW UK. Beiden stapten afgelopen seizoen over naar het Britse F3 kampioenschap. Greg Mansell beëindigde het seizoen als tiende met drie podiums en zestien Top 10 resultaten. “Zoals mijn vader zegt, is het een ongelofelijk avontuur, maar ik kan me nog wel een aantal dingen herinneren toen hij er reed, maar ik was toen nog erg klein. Het vergt nogal iets van je om deze auto’s te besturen. De hoge bochtensnelheid past bij mijn rijstijl en ik ben erg enthousiast over het komende seizoen”, aldus Greg Mansell.

Leo Mansell: “Voor de eerste maal ben ik aangenaam verrast hoe goed dat de auto aanvoelt. Met betrekking tot de balans, wegligging en remmen, is dit het beste dat ik ooit gereden heb. Het geeft erg veel zelfvertrouwen en ik ben erg enthousiast om in de Champcaratlantic series met meer aerodynamica en ruim 100 pk meer te rijden. De Atlantics zijn een veel grotere uitdaging dan de Formule 3 auto’s. Ik heb er erg veel vertrouwen in.”

De derde auto van het team wordt bestuurd door de Canadees Kevin Lacroix die afgelopen seizoen direct bij zijn tweede wedstrijd in Portland met het team van Brooks Associates Racing won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet