DNRT

DNRT: Formule Gloria rijdt in 2008 zeven wedstrijden

Er worden volgend jaar door de Stichting DNRT voor de Formule Gloria zeven wedstrijden uitgeschreven. Op de circuits van Zandvoort, Assen, Oschersleben en wellicht ook Zolder gaat er weer geracet worden in de formulewagens.

Tekst en foto’s: PR

formule_gloria1

B4 en B5
Voor het seizoen 2008 is er wat betreft auto’s keuze tussen de Gloria B4 of de Gloria B5. De B5 is moderner van uiterlijk, de technische verschillen zijn beperkt. Een groot verschil in rondetijden is er evenmin. De organisatie zal wel de twee klassementen gescheiden bijhouden, maar verwacht wel dat beide klassen tegelijkertijd als één veld zullen starten.

Trainingssessies
Binnenkort (tweede helft november) én in het voorjaar 2008 organiseert de DNRT trainingsessies. Een racelicentie is daarvoor wel vereist. Begin volgend jaar wordt tevens een formule racecursus gepland.

Kosten Gloria
De Gloria B4 is als gebruikte auto aan te schaffen voor 15.000 euro (exclusief BTW). Daar krijgt de coureur dan een zo goed als nieuwe bolide voor, met een extra set velgen bijgeleverd. Een Gloria B5 is nieuw te koop voor 35.300 euro (exclusief BTW); deze dient dan wel snel besteld te worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet