Diversen

Div: Nieuwe sportdirecteur Ford of Europe

deans
Mark Deans, Fords nieuwe sportdirecteur (links) en Jost Capito, die verantwoordelijk wordt voor sportieve seriemodellen

De 50-jarige Brit Mark Deans is benoemd tot Motorsport Director van Ford of Europe. In deze nieuw gecreërde functie wordt hij verantwoordelijk voor alle sportactiviteiten van het merk. Tegelijkertijd wordt Jost Capito, die tot dusver vanuit de Ford-vestiging in Keulen de sport leidde, verantwoordelijk voor alle Ford Performance Vehicles. Met deze eveneens nieuwe positie wil Ford de rol van sportieve auto's in het modelprogramma van het merk verder verstevigen.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Deans beschikt over ruime ervaring in de autosport. Hij leidde van 1985 tot 1989 vanuit het Britse Boreham alle Europese autosportprogramma's van het merk in de race- en rallysport en had nauw contact met Malcolm Wilson, destijds de testrijder van het merk, alsmede rallyrijders als Carlos Sainz, Didier Auriol, Stig Blomqvist en wijlen Mark Lovell. Sinds 1998 was Deans een van de leden van het Sales en Marketing-team van Ford of Britain, waarbij ondermeer het programma in de BTCC met de Ford Mondeo's in 2000 in zijn portefeuille viel. In dat jaar veroverde Ford met de door West Surrey Racing ingezette Mondeo de Britse titel dankzij Alain Menu.

Extra aandacht voor Formule Ford
In zijn nieuwe functie zal Deans nauw samenwerken met Malcolm Wilson, die met zijn onderneming M-Sport uitvoering geeft aan Fords fabrieksprogramma in het WK Rally. Daarnaast wordt Deans verantwoordelijk voor marketing van het WK-programma en Fords andere autosportactiviteiten, waarbij de Formule Ford expliciet wordt genoemd in het persbericht dat de fabrikant uitgaf. Deans zal rapporteren aan Stephen Odell, vice-president marketing, verkoop en service, en Ian Slater, vice-president communicatie en externe betrekkingen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet