Formido Swift Cup

Swift Cup: ‘De Swift krijgt in 2008 meer racegeluid’

480_gog2_2585

Met de Finaleraces op Zandvoort is recentelijk de finishvlag gevallen voor het allereerste Formido Swift Cup-seizoen. Een prachtig seizoen, want alles rond de nieuwe opstapklasse van de nationale autosport is boven verwachting goed verlopen. "En we gaan er alles aandoen om de klasse nog verder te ontwikkelen’’, stelt Cup-coördinatrice Claudette Sommers.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

Uniek
Zo is de animo bij de coureurs en de teams enorm. "Voor 2008 hebben we nu al 29 Suzuki’s aan de man gebracht’’, zegt Claudette Sommers, die heeft besloten ook komend jaar aan te blijven als cupcoördinatrice. "Die grote interesse hadden we nooit verwacht. Vanwege de grote aantrekkingskracht hebben we het maximale aantal deelnemers voor komend jaar verhoogd van 30 naar 35. En die 35 gaan we ook zeker halen. En dat voor een cup die net een seizoen bestaat. Dat is echt uniek!’’

480_jager_portret_2170
Claudette Sommers met coureur Suzanne Jager.

Teambazen
De Formido Swift Cup, die nog minimaal twee jaar zal blijven bestaan, krijgt in 2008 een aantal bekende teambazen. Zo gaan de gebroeders Tom en Tim Coronel een team met Swifts runnen. Ook BMW 130i-coureur Dillon Koster gaat dat doen. Zo krijgt de nieuwe klasse een steeds professionelere uitstraling.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet