DNRT

DNRT: Westfield Challenge in 2008 nieuwkomer in DNRT-veld

westfield1

De DNRT wordt uitgebreid met weer een nieuwe klasse. Vanaf komend seizoen zal ook de Westfield Challenge het levenslicht zien. Deze nieuwe divisie met 155 pk tellende Westfields zal acht keer in actie komen in wedstrijdverband. De circuits van Zandvoort, Assen, Spa, Zolder en Oschersleben zullen het decor vormen.

Lage drempel
Het doel van de Westfield Challenge is het organiseren van trainingen en wedstrijden met een lage financiële en emotionele drempel. In het bijzonder om de beginnende en de reeds in het bezit van een race licentie zijnde coureur in de gelegenheid te stellen de autorensport uit te oefenen op betaalbaar niveau. Onder het motto ‘niet zeuren maar scheuren’.

155 paardenkrachten
Met 155pk op slechts 550 kilo, in combinatie met achterwielaandrijving en een laag zwaartepunt, dát zijn de kenmerken van de Westfield-bolide. In navolging van de Westfield Race Challenge in Engeland, krijgt deze klasse nu ook in Nederland een eigen cup. Er is een professioneel reglement opgesteld met als doel de gelijkwaardigheid van het materiaal te waarborgen én om de strijd op de baan eerlijk, veilig, spannend en sportief te laten verlopen. Gedurende de gehele Westfield Challenge zal de eenheid van materiaal onder streng toezicht staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet