Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge keert komend seizoen terug op Zandvoort

Na een jaar van afwezigheid door de geluidsvergunningsperikelen keert de Dutch Supercar Challenge weer terug op het circuit in de Zandvoortse duinen. Zo geeft de DSC in 2008 acte de présence tijdens de Pinsterraces, de Trophy of the Dunes en de A1GP. Daarnaast staat er een aantal zeer aansprekende buitenlandse circuits op de nieuwe racekalender. In totaal telt de DSC komend seizoen maar liefst tien raceweekenden.

Tekst: PR

blijdschap_podium
De GT-kampioenen van 2007 Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan vieren hun titel.

Geluidseisen
Tijdens de eerste twee DSC-evenementen op Zandvoort (Pinksterraces en Trophy of the Dunes) zal een deel van de DSC (alleen Supersport2 en beide Sport divisies) aanwezig zijn. Met naar verwachting 50 deelnemers die binnen de strikte geluideisen van start kunnen gaan. Dit is mogelijk geworden door de enorme groei die voor volgend jaar verwacht wordt. Zo is er een groot aantal nieuwe aanmeldingen in de Sport divisie met onder andere een aantal gloednieuwe Lotus Exiges van Lotus Importeur Van der Kooy en een aantal aanmeldingen voor een nieuwe divisie onder de Sport zoals de Mini’s van Divitec-M7 racing. Samen met de Supersport2 divisie zullen zij voor veel spektakel zorgen.

GT-kanonnen bij A1GP
DSC-organisator Dick van Elk is zeer gelukkig met deze nieuwe Divisie: “Het is een mooie gelegenheid voor veel nieuwe rijders om tegen redelijke kosten in te stappen in de DSC.” De iets teveel geluid producerende dikke kannonen van de GT en Supersport 1 zullen tijdens de A1GP op Zandvoort aan de start verschijnen.

Fraaie circuits
De DSC zal ook weer een aantal fraaie F1 circuits aandoen. Zo wordt er in Duitsland gereden op Hockenheim en de Nürburgring, in België op Spa-Francorchamps en in Engeland op het circuit van Silverstone. Stuk voor stuk schitterende banen, wat voor de rijders telkens weer een speciale uitdaging betekent. Tevens keert de DSC weer terug op Assen tijdens de Rizla Racing Days en de Champcar races. Zoals gebruikelijk worden ook de Finaleraces van de Dutch Supercar Challenge verreden op Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet