Supercar Challenge

DSC: Nieuwe Mosler Challenge binnen Dutch Supercars in 2008

mosler_dsc

De Amerikaanse autofabrikant Mosler, heeft grootse plannen voor de toekomst. Eigenaar Warren Mosler gaat komend seizoen van start met de Mosler Challenge, een Europese klasse waarin coureurs met Moslers tegen elkaar strijden op de meest uitdagende circuits. In 2008 zal de klasse nog een aparte divisie zijn binnen de Dutch Supercar Challenge, die in principe als springplank gaat gelden voor de Mosler Challenge.

Tekst en foto's: PR

In 2009 moeten de Moslers als geheel eigen raceklasse gaan fungeren. V-Max Racing Management, onder leiding van Dick van Elk, wordt organisatorisch verantwoordelijk voor de Mosler Challenge.

Veel bekijks
De Mosler MT900 trekt al veel bekijks op circuits binnen en buiten Europa. De wagen waarmee geracet wordt is indrukwekkend, en streed de afgelopen jaren om de titel in onder andere het Brits en Spaans GT-kampioenschap, de Dutch Supercar Challenge en de Belcar. In het Britse en Spaanse GT-kampioenschap werd een Mosler zelfs al eens kampioen, en ook wist een Mosler in 2005 de 24 uur van Silverstone op zijn naam te schrijven. De auto heeft niet alleen de looks, maar zeker ook de ‘balls’. Zo wordt de bolide aangedreven door een 520 pk sterke V8-krachtbron en is het gewicht van de auto slechts 1200 kilo. Een zeer indrukwekkende auto dus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet