NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous op trainingskamp in Zuid-Afrika

Junior Strous is zich aan het voorbereiden op een nieuw succesvol seizoen.
Op uitnodiging van sponsor De Haagsche Olifant bevindt Strous zich in zuid-Afrika met adviseurs als Tom Coronel.


 Junior Strous en Tom Coronel vermaken zich prima


Naast fysieke trainingen om conditioneel geheel voorbereid te zijn, wordt ook veel aandacht besteed aan de mentale kant van het racen. Tom Coronel stelt zijn tactische kennis ter beschikking en dat doet hij op zijn geheel eigen wijze.

"Tommy heeft alles al meegemaakt in zijn carrière. Ik hoor en leer elke dag weer nieuwe dingen, omgaan met situaties in de race maar ook naast de baan. We hebben samen alles circuits meter voor meter doorgenomen. Ik kan niet wachten om sommige tips en trucs van Tom uit te proberen! Ik voel me top en ben nog nooit zo sterk het seizoen in gegaan!", aldus een enthousiaste Junior.

Tom Coronel is zeer te spreken over de jonge Strous: "Junior is een killer! Met alles wat hij doet gaat hij tot het uiterste. Of we nou aan het hardlopen zijn, krachttraining of mentale training doen hij gaat maar door. Dit is een eigenschap die nodig is om de beste te worden, maar weinig mensen hebben dat. Ik begrijp waarom Junior races wint ook al heeft hij niet het beste materiaal. Strous die gaat er komen, dat kan niet anders met zo'n mentaliteit. Ik ben onder de indruk!"

Zuid-Afrika biedt naast een heerlijk klimaat een goede medische verzorging en staat bekend om een zeer hoog niveau fysiotherapie. Junior profiteert daar optimaal van. Elke dag gaat hij vooruit en is hij er zelf van overtuigd dat hij
wederom kampioen zal worden in de Formule Renault. Dit jaar hoopt hij ook in het Europese kampioenschap hoge ogen te gooien. Aan de voorbereiding zal het niet liggen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet