Belcar

Div: Belcar Endurance Cup wordt Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

De Belcar Endurance Cup ondergaat in 2008 een  kleine metamofose

Tekst PR/Willem J. Staat

dunlop_maxx_cup
De Belcar Endurance Cup voortgekomen uit de ZTC wordt vanaf 2008 weer een
kampioenschap met een eigen kalender. Foto; Willem J. Staat

De Zolder Touring Cup (ZTC) werd twee jaar geleden omgevormd tot Belcar Endurance Cup. De ZTC stond destijds open voor amateurs of diegenen die hun weg in de Endurance-racerij wilden vinden. De BEC kon nooit het succes van de ZTC evenaren. Voor 2008 wordt de BEC definitief omgevormd tot Dunlop Sport Maxx Endurance Cup.

Initiatiefnemer is Hans van de Ven van de Motorsportschool Zolderen moet synoniem staan voor “Racing for Fun” Het moet een competitie zijn voor grote sterke auto’s en minder krachtige bolides. In de Dunlop Sport Maxx Cup beoogt men gezellige mix van grote en kleine auto’s afkomstig uit de GT- en Toerwagencategorieën. In het eerste jaar zullen er met uitzondering van de 10 Uursrace op Zolder, alleen nog 125 minuten wedstrijden op de kalender staan. Maar het is de intentie van de organisatoren dit uit te breiden tot 180 minuten.

Voor 2008 bestaat het kampioenschap uit zes wedstrijden, waarvan er vijf in Zolder zullen plaatsvinden. In 2009 wil men de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup met één buitenlandse wedstrijd uitbreiden. (De ZTC reed in het verleden op Montlhery) De voorlopige kalender is als volgt

500KM tijdens de GO and Fast Day
125 minutenwedstrijd tijdens het 24 Uursweekend
180 minutenwedstrijd in het voorprogramma van de Truck Grand Prix
10 Uur van Zolder. Tevens geldt er een geluidsrestrictie van 105 dB

Tijdens alle wedstrijden zal er voor een hospitality-tent gezorgd worden. Dries Heyman van Transporama en uitgever van het Belcarboek en diverse programmabladen zal de publiciteit voor zijn rekening nemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet