Sportscars

Sportscars: Winst Peugeot in LMP1, zege Michael Vergers in LMP2 op Interlagos

podium_lmp1

Peugeot heeft tijdens de Mil Milhas Brasil de dubbel gepakt. Tijdens de laatste wedstrijd van de Le Mans Series 2007 veroverde het Franse merk de eerste én tweede plaats in de snelste klasse (LMP1). Marc Gené en Nicolas Minassian pakten de zege in hun Peugeot 908 HDi FAP, terwijl teammaten Pedro Lamy en Stephane Sarrazin plek twee veroverden. Peugeot claimde ook de seizoenstitel. In de LMP2 was er succes voor Michael Vergers, die met zijn kompanen Juan Barazi en Karim Ojjeh de overwinning pakte.


Tijdens de ‘duizend mijlen van Brazilië’ stond er op het circuit van Interlagos geen maat op de wagen van Gené en Minassian. De Spanjaard en Fransman hadden na 374 ronden liefst 12 toeren voorsprong op hun collega-Peugeot en zelfs 16 op de nummer 3 wagen, de Creation CA07 Judd van Campbell Walter, Ortiz en Hall.

LMP2
In de LMP2 was er bijzonder weinig spanning. De Zytek 07S van de Nederlander Michael Vergers kwam tot 351 ronden (vijfde in het algemeen klassement), terwijl de meest ‘nabije’ concurrent (Embassy Racing) slechts tot 278 rondjes kwam.

GT1
In de GT1 was er het gevecht tussen Aston Martin en Corvette. Het eerst genoemde merk, met de bestuurders Gregor Fisken, Steve Zacchia, Roland Berville en Fernando Rees, won de strijd met 9 ronden voorsprong (329 om 320) op de Corvette C6.R van Alphand Adventures.

GT2
In de GT2 ten slotte, was de Porsche 997 GT3 RSR van Team Felbermayr-Proton de beste met 326 ronden. De Ferrari F340 GT van drie Braziliaanse thuisrijders van JMB Racing volgde close op slechts 2 rondjes achterstand, terwijl de nummer drie wagen (bestuurd door Aucott, Peter en Bell) slechts drie ‘laps’ toegaven. In het 14 wagens tellende GT2-veld bereikte de Spyker van Peter Kox, Mike Hezemans en Spyker-debutant Paul van Splunteren een nette vierde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet