Sportscars

Sportscars: Spyker kwalificeert op Interlagos als zesde in GT2-klasse

Spyker Squadron doet komend weekend mee aan de Le Mans Series-wedstrijd Mil Milhas Brasil. Op het Braziliaanse asfalt van Interlagos kwalificeerde de wagen van Peter Kox, Paul van Splunteren en Mike Hezemans zich in de GT2-klasse als zesde.

De 1000 mijl-wedstrijd is de laatste uit de Le Mans Series van dit seizoen. Peter Kox kwalificeerde de wagen met het nummer 85, die hij tijdens de race zal delen met Paul van Splunteren en vaste Spyker-coureur Mike Hezemans.

480_spyker_-_kox_janis
De nummer 85 Spyker, eerder dit jaar actief tijdens de Le Mans Series.

Kwalificatie
Kox zette tijdens de twintig minuten durende kwalificatie een snelste rondetijd neer van 1.34,116. In de competitieve GT2-klasse bleek dat uiteindelijk goed voor een zesde startpositie voor de race die zaterdag wordt verreden. De Spyker zat binnen een seconde van de pole position in de GT2-divisie.

'Geweldig'
Paul van Splunteren kijkt erg uit naar zijn optreden in de Spyker-sportwagen. "Het is geweldig om hier met twee goede vrienden te gaan rijden, die bovendien uitstekende professionele coureurs zijn. De wagen rijdt heerlijk, heeft een goede balans en je kunt je snel aanpassen aan de omstandigheden van de baan. Ik kijk erg uit naar de race.’’

TV
De wedstrijd start zaterdag 12.00 uur locale tijd en wordt op tv live uitgezonden via de digitale zender MotorsTV.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet