Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Benelux Racing League in 2008 vijf keer in Dutch Power Pack


Acht weekenden
De BRL komt in 2008 acht raceweekenden in actie. Omdat er twee manches per weekeinde op de rol staan, komt het totaalaantal wedstrijden op zestien. Het grote veld met brullende V6-wagens en Lights doet vijf keer het Dutch Power Pack aan, te beginnen tijdens het tweede weekend van mei met de Pinksterraces. Buiten het DPP bezoekt de Benelux Racing League tevens de Rizla Racing Day (Assen), de Belgische racebaan van Zolder en vrijwel zeker ook de Nürburgring in Duitsland.

480_donald_kampioen_1019
Donald Molenaar viert met het Collé team het kampioenschap 2007. Foto: Fast Company

Spectaculair en hoog kaliber
Erik Weijers van CPZ is net als Maessen verheugd. "De Benelux Racing League is natuurlijk al diverse jaren te gast in het Dutch Power Pack. Zo kwam de BRL dit jaar twee keer op bezoek, in 2006 driemaal’’, weet Weijers. "De klasse heeft zich in die tijd bewezen als een spectaculaire racedivisie met mooie, spannende wedstrijden. Bovendien is naast het grote deelnemersveld ook het kaliber van de rijders top te noemen. Daarom ben ik blij dat we de samenwerking met Harry Maessen en de BRL gaan uitbreiden en dat ze in 2008 vijf keer op het Dutch Power Pack zullen schitteren. De Benelux Racing League is echt een verrijking.’’

Grote autosportnamen
Met kampioenen als Donny Crevels (2004), Jeroen Bleekemolen (2005), Sandor van Es (2006) en Donald Molenaar (2007) heeft de Benelux Racing League V6 louter grote nationale autosportnamen als titelhouders. De vele paardenkrachten, in combinatie met de fraaie look van de NASCAR-actige bolides en speciale manier van rijden, is zowel voor coureurs als het publiek aantrekkelijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet