Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Flavio Briatore flirt weer met Fernando Alonso

Volgens bepaalde Spaanse media zou een nieuwe verbintenis tussen Fernando Alonso en het Renault-team van Flavio Briatore niet ver meer weg zijn. Zeker lijkt dat Briatore de terugkeer van zijn ‘verloren zoon’ wel ziet zitten. "Want wat Fernando afgelopen jaar bij McLaren is overkomen, zou bij ons nooit gebeurd zijn’’, aldus de flamboyante Italiaanse teambaas.

alonso_barcelona
Fernando Alonso in de McLaren tijdens afgelopen seizoen.

Turbulent
Volgens Briatore zou de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 uit Spanje bij Renault nooit een dergelijk turbulent jaar hebben gehad, meldt hij in het blad Autosprint. "Want wij werken met een veel grotere mate van transparantheid dan McLaren’’, meent Flavio.

Doorlopend contract
Alonso won in 2005 en 2006 twee WK-titels met Renault, voordat hij de overstap maakte naar McLaren. Daar kreeg hij het dit jaar verbaal vaak aan de stok met onder meer teambaas Ron Dennis, maar ook zijn rookie-teamgenoot Lewis Hamilton. Hoewel Alonso nog een doorlopend contract had tot en met 2008, gingen hij en McLaren vorige week officieel uit elkaar.

'Nooit problemen'
Op de vraag of Alonso moeilijk in de omgang is, antwoordt Briatore: "Wij overschatten rijders. Ze zijn 20, 25 jaar oud en wij verwachten altijd van hen dat ze zich als volwassenen gedragen. Die jongens komen geregeld in situaties die groter dan de coureurs zelf zijn. En soms helpen wij ze dan niet. Maar nee, Fernando heeft nooit problemen bij ons gehad’’, aldus Briatore in Autosprint.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet