DNRT

DNRT: Jeroen Bleekemolen in Saker in Zandvoort 500


Overige divisies
In totaal komen vier verschillende klasses uit in de Zandvoort 500. In divisie 2 (tot 2000 cc) zien we een opvallende Suzuki Swift-combinatie. Reden Marcel van Leen, Cees van Oord en Tim van Gog afgelopen jaar tegen elkaar in de Formido Swift Cup, nu vormen ze samen een team. In divisie 2 komt ook een aantal Clio’s uit. Zo rijdt Melvin de groot (dit seizoen derde in de Clio Cup) met Racing for Charity-gezicht Akbar van Leeuwen. Equipe Verschuur komt met het team Wilko Becker en Hoevert Vos in actie.

Diesels en BMW’s
In divisie 3 komen enkel diesels uit, terwijl de vierde klasse wordt gevormd door BMW Compacts. Bij de laatste groep komt onder andere het team van zus (Paulien) en broer (Erik) Zwart in actie. Momenteel hebben zich in totaal zo’n 45 teams ingeschreven. "Maar op het laatst komen er vaak nog extra auto’s bij. We hebben gemiddeld 55 bolides aan de start’’, verwacht Kees Koning van Circuit Park Zandvoort.

Programma
Zaterdag om 9.30 uur is de vrije training voor de Zandvoort 500. Een uur later volgt de kwalificatie, waarna het totale veld om 12.00 uur wordt weggestuurd voor een wedstrijd over 500 kilometer, oftewel 116 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet