DNRT

DNRT: Jeroen Bleekemolen in Saker in Zandvoort 500


Porsches
De Bleekemolens rijden zaterdag in de snelste klasse. Deze divisie 1 is voor wagens met een motorinhoud van boven de 2000 cc. Team Bleekemolen zet overigens nog een tweede Porsche GT3 (997) met 3598 cc in. In die bolide zit naast Pim van Riet en Robert den Otter ook Arjan van der Zwaan, die zeer recentelijk met Ardi van der Hoek de GT-titel van de Dutch Supercar Challenge won. Equipe Verschuur zet eveneens twee Porsches in. In Team 1 zitten Mike Verschuur, Duncan Huisman en Roeland Voerman. In de tweede equipe is de bezetting Jeroen Schothorst met Steven Gijssen. Het Suzuki Swift-talent Hans Bos is ook van de partij zaterdag. Hij rijdt dan samen met Ronald van de Laar in een BMW 130i 2998 cc.

zandvoort500
Foto: Chris Schotanus (Essay Produkties)

Dikke BMW
Naast de BRL Light van Niels Hartvelt, Simon Knap en Vincent van der Valk, zal er ook een dikke BMW M3 3200 cc deelnemen. Met achter het stuur Peter Fontijn en de man die hij al 30 jaar kent, Peter Furth. "We wilden al eerder in deze geheel nieuw opgebouwde M3 gaan rijden’’, legt Peter Fontijn uit. "Maar we hadden nu pas de financiële mogelijkheden om het ook echt mogelijk te maken.’’

400 pk
Dankzij de hulp van het Jan Bos Racing Team, eerste monteur Maikel Vastenhoven, Boll Tuning en Koopman Racing gaat het gebeuren voor de twee Peters. "Vorig jaar deden we echt mee om het kampioenschap, maar vielen we helaas uit in de laatste race. Nu hebben we een wagen met dik 400 pk, dus ik ben echt benieuwd. Vrijdag gaan we ‘m testen op Assen en zaterdag staan we aan de start in Zandvoort’’, aldus Fontijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet