Diversen

Div: Schoonmoederdag groot succes


Op zondag 4 november organiseerde Cees van der Weiden samen met zijn team de editie 2007 en als gezegd, met groot succes. Op de baan reden auto’s uit vele klassen, maar met name de Benelux Racing League was sterk vertegenwoordigd. Danny van Dongen, Nelson van der Pol, Jacky van der Ende, Barry Maessen en vele anderen trakteerden hun gasten op een unieke ervaring in de BRL V6. En ook Light-coureurs als Peter Furth, Henry Zumbrink, René Zwikker en anderen deden dat in de BRL Light.

Op uitnodiging van Harry Maessen mocht ondergetekende een snelle ronde meemaken aan boord bij Nelson van der Pol. En hoewel ik al het een en ander heb mogen meemaken op het Zandvoortse circuit, kan ik spreken van een unieke ervaring aan boord van de BRL V6.

0411_nelson_instappen

Met veel dank aan Nelson van der Pol, die reed alsof de titel gewonnen kon worden en in drie ronden tijd een slordige twintig andere ‘Schoonmoeders’ wist te passeren. En mij daarbij tevens liet voelen wat de beroemde Hoosier-banden zo uniek maken, het glijden over de wangen van de ballon-band. Waarbij je op enig moment denkt … dat gaat niet meer en juist dan blijkt hoeveel grip je toch nog hebt. Wat verder opvalt is de hoge temperatuur in de auto. De hitte is echt extreem te noemen, wat de prestatie van de coureurs die van ’s ochtends 9.30 tot ’s middags 16.30 uur in de weer waren nog groter maakt.

Voor ieders veiligheid waren er reddingauto’s, sleepwagens, een safety car en medisch personeel aanwezig.

De medewerkers van Autosport.nl bedanken iedereen die er voor gezorgd heeft dat de Schoonmoederdag 2007 weer een groot succes is geworden. We kijken alweer uit naar editie 2008!

Sportieve groet,
Marco Antheunisse


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet