Retro diversen

Retro: Groeten uit Daytona 3daytona41

Op speciaal verzoek: Hurley Haywood, de man die met Porsche vele successen vierde. Behalve vanwege zijn raceprestaties is Haywood ook bekend vanwege het feit dat hij als een van de weinige en vermoedelijk zelfs de eerste coureur openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Volgens Hans-Joachim Stuck, die met Haywood vaak in Porsches racete en in 1988 en 1989 diens teamgenoot was bij Audi in de IMSA-GTO en de TransAm-series, was Haywood de ideale teamgenoot: "Misschien wel de enige met wie ik nooit ruzie had over vrouwen..."

daytona46

Een van de auto's waarmee Haywood racete en ook tegenwoordig in historische races uitkomt, is deze 917/10 CanAm Spyder, afkomstig uit de Brumos-collectie. In 1972 reed Peter Gregg met dit chassisnummer 007 in de CanAm-serie, in 1973 reed Haywood ermee. Later was de auto eigendom van Porsche-dealer Vasek Polak, daarna werd hij door Brumos weer teruggekocht en geheel gerestaureerd.

daytona42

Afgezien van de auto's op de achtergrond zou dit zo een plaatje uit de jaren tachtig kunnen zijn, want de Porsches 956 en 962 raceten niet alleen in Europa, maar ook in de Amerikaanse series met heel veel succes.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet