DNRT

DNRT: Van der Kooi Sportscars zet Caterham Academy op

Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars organiseert in Nederland de komende twee jaar in samenwerking met Autovisie de opwindende Caterham Academy. Een raceklasse in echte competitieauto’s voor beginnende coureurs die na twee jaar training rijp zijn voor een heuse racecarrière. Vanaf 2008 gaan de wagens meerijden tijdens DNRT-dagen. Daarnaast zijn de vele evenementen van de Caterham Academy al een belevenis op zich. De belangstelling voor deze raceklasse is nu al groot.

Tekst en foto: PR

Willem van der Kooi: “Na de eerste aankondiging bleek de interesse voor de Caterham Academy enorm. Inmiddels hebben zich veertig serieuze gegadigden gemeld. Maar er zijn nog enkele plekken vrij voor 2008.”

caterham_academy

Groot succes in Engeland
In Engeland is de Caterham Academy een groot succes en die succesreeks lijkt zich in ons land naadloos voort te zetten. Van der Kooi heeft zelfs aanvragen uit het buitenland ontvangen. Ook heeft zich inmiddels een ‘bedrijfsteam’ aangemeld voor maar liefst vijf auto’s.

Beginnende coureurs
De nieuwste autosportklasse in Nederland wordt georganiseerd voor beginnende coureurs in identieke, zeer aantrekkelijke sportwagens. Tijdens de racedagen wordt er twee keer getraind en worden er twee volledige races verreden. Nogmaals Willem van der Kooi: “Deze Academy is een unieke klasse, waarbij de drempel voor het beoefenen van autosport in een professionele opzet enorm laag is.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet