DNRT

DNRT: Huub Vermeulen presenteert nieuwe spectaculaire V8-raceauto


Milieu
Racen met grote motoren is niet bepaald milieuvriendelijk. Maar DNRT heeft een ontwikkeling gestart om op termijn met biobrandstoffen te gaan rijden. Daar lenen de motoren van de nieuw gepresenteerde V8 zich bij uitstek voor. Anders dan gebruikelijk rijdt de klasse met benzine-inspuiting, terwijl in Amerika vrijwel uitsluitend met (Holly) carburateurs wordt gereden. Met inspuiting wordt het benzineverbruik echter gehalveerd.

dnrt_nascar_g

De kosten
De definitieve kosten van de bolide zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de prijs minder dan 50.000 euro (ex btw) zal bedragen. Voor het eerst zal het ook mogelijk zijn om raceauto’s te leasen voor een scherp tarief (bij Prisma Car Lease, Baarn). De motor en versnellingsbak worden, bij normaal onderhoud, geacht circa drie jaar te kunnen rijden. Onderdelen zijn (relatief) goedkoop en de seizoenskosten kunnen dan ook laag blijven.

De serie
De V8 klasse zal als basis de semi-endurance races rijden van het DNRT (B-groep). Dat zijn races van ongeveer drie uur, al of niet gesplitst in tweeën. Dat betekent dat het ook mogelijk is om met twee rijders op een auto mee te doen. Gezien de hevigheid van de auto is dat zelfs gewenst.
De serie bestaat uit 7 wedstrijden per seizoen. Ieder evenement wordt, zoals bij DNRT gebruikelijk, op één dag verreden. Zowel op weekend- als op weekdagen. De deelnemers aan de evenementen van DNRT zijn voor een groot deel ondernemers. Juist de compacte duur van de evenementen is voor hen van belang.

dnrt_nascar_d

Lange adem
De auto is gemaakt voor de lange adem. Naast de serie zal het mogelijk zijn om aan andere wedstrijden deel te nemen. Zoals de Winterserie, maar ook de 24 uur van Dubai en andere lange en korte wedstrijden. De wagen is erop gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet