DNRT

DNRT: Huub Vermeulen presenteert nieuwe spectaculaire V8-raceauto

dnrt_v8_2

De Stichting Dutch National Racing Team (DNRT) presenteert een spectaculaire nieuwe raceauto. Met de introductie van een van de NASCAR afgeleide V8-bolide, zet de door Huub Vermeulen geleide stichting een nieuwe stap voorwaarts. "Deze wagen is een prachtige uitdaging voor de ervaren coureurs’’, aldus een enthousiaste Vermeulen, die de wagen afgelopen woensdag voor het eerst op Circuit Park Zandvoort zag rijden.

Tekst: Marc Kok/PR
Foto's: PR

De DNRT organiseert zo’n 35 wedstrijden per jaar. Liefst 800 autocoureurs en nog eens 400 motorracers vinden hun plezier in deze races, die zowel nationaal als internationaal plaatsvinden. Zo organiseert de stichting van Huub Vermeulen jaarlijks onder andere ook drie 24 uursraces, waaronder de inmiddels populaire 24 uur van Dubai.

Nieuwe uitdaging
Omdat de nodige coureurs uit de DNRT inmiddels meer en meer ervaren worden, zocht deze groep naar een nieuwe raceprikkel. Die uitdaging naar meer vermogen en snelheid gaat vanaf 2008 gevonden worden in de nieuwe V8-klasse. Op woensdag 31 oktober is deze spectaculaire nieuwe racewagen gepresenteerd op Circuit Park Zandvoort. Een naam voor de nieuwe klasse is er nog niet, maar die zal er binnenkort zeker komen.

Imposante wagen
"Het is een prachtige wagen geworden. Geheel anders dan wij dat in Europa gewend zijn’’, vertelt Huub Vermeulen. "De auto is ruim 5,5 meter lang en 2 meter breed, maar slechts 1,20 meter hoog. Het is absoluut een imposante verschijning!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet