Formula Ford

Formule Ford: Nick Tandy nieuwe 'wereldkampioen'

Nick Tandy heeft op het circuit van Brands Hatch het Formula Ford Festival gewonnen. De Brit werd in de officieuze wereldtitelstrijd als tweede afgevlagd, maar de aanvankelijke overwinnaar Callum MacLeod werd later teruggezet naar P2.

Rijstijl
De wedstrijd op Britse bodem was veelbesproken. De nodige coureurs werden aangesproken op hun rijstijl, hetgeen natuurlijk niet gebeurt als iedereen zich 'netjes' gedraagt. Zo werd Callum MacLeod na de wedstrijd bestraft omdat hij tijdens een safety car-situatie heel hard geremd zou hebben, waardoor de achter hem rijdende Nick Tandy tegen hem aan knalde. MacLeod kreeg een straf van twee tellen, waardoor hij terugviel naar positie 2.

Nederlanders
De wedstrijd werd overigens na 14 ronden stilgelegd met een rode vlag, omdat de Nederlander Simon Knap bij Paddock Hill was gecrasht. Hij was hard van de baan gevlogen. Beste rijder van Hollandse bodem was Liroy Stewart met een 13de plaats. Nederlands en Benelux-kampioen in de Duratec-klasse Francesco Pastorelli was aanvankelijk in top te vinden, maar viel uiteindelijk terug naar plek 14. Zijn ploegmaat bij Geva Racing Shirley van der Lof werd als 16de geklasseerd. Henk Vuik en Rogier Jongejans zaten daar achter op de plekken 18 en 20. Rogier de Wit viel uit.

Uitslag, toptien:
1. Nick Tandy
2. Callum MacLeod +0.258
3. Linton Stuteley +0.345
4. David Brown +0.476
5. James Nash +0.741
6. Jay Bridger +0.949
7. Marc Murray +1.191
8. Jesse Krohn +1.737
9. Marco Sorensen +2.398
10. Adrian Campfield +2.751
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet