Formule 2

GP2: Carlo van Dam doet GP2-test op Paul Ricard

Op het circuit van Paul Ricard (Zuid-Frankrijk) heeft Carlo van Dam voor de eerste keer een GP2 Series bolide getest. De regerend kampioen van de ATS Formule 3 Cup kreeg, door het behalen van deze titel, de test aangeboden van de ATS organisatie.

Tekst en foto: PR

vandam_gp2test
Carlo van Dam in actie tijdens de GP2-test.

85 ronden
Van Dam reed tijdens deze test zo’n 85 geklokte ronden. De rijder die in actie kwam voor het Spaanse BCN Competicion eindigde met zijn snelste tijd van 1:14.503 uiteindelijk op de 16de plek van het 26-koppige deelnemersveld.

"Het was een superervaring’’, zei Van Dam na afloop. "Nadat ik vorige week donderdag in de werkplaats van het team een stoeltje had geschuimd, maakte ik op dinsdag 30 oktober mijn debuut in de GP2 Series. Toen ik voor de eerste keer de pitstraat uitreed, werd ik door de krachtige bolide gelijk als een katapult afgeschoten. Een heerlijk gevoel.’’ Van Dam kreeg de test van de ATS organisatie en was gelimiteerd tot 200 kilometer.

Volgende week komt Van Dam in actie tijdens een World Series Formule Renault 3.5-wedstrijd. Hij rijdt bij Red Devil Team Comtec. Daarna reist hij af naar Macau voor de Formule 3-races.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet