Formule 3

F3: Formule 3-nieuws in het kort

- Brendon Hartley, winnaar van de Formule Renault Eurocup, komt volgend jaar met Carlin Motorsport uit in het Brits Formule 3-kampioenschap. De 17-jarige rijder komt volgende maand al voor het team in actie tijdens de jaarlijkse Formule 3-Grand Prix van Macau. Eerder dit jaar was de Red Bull-coureur al de sensatie tijdens de “Zandvoort Masters of Formula 3 @ Zolder”, waar de Nieuw-Zeelander de plaats innam van de verhinderde Sébastien Buemi bij Mücke Motorsport. Bij zijn eerste optreden in de Formule 3 werd Hartley sensationeel vierde.

- De Formule 3 Euro Serie kent ook volgend jaar tien raceweekends met elk twee wedstrijden. Negen daarvan vinden er plaats in het bijprogramma van de DTM. Daarnaast komt de Formule 3 Euro Serie eenmaal in actie tijdens een evenement van het WK Toerwagens, en wel op het spectaculaire stratencircuit in het Franse Pau. Rijders en teams uit de Formule 3 Euro Serie laten twee DTM-evenementen schieten, en wel die op de circuits van Oschersleben en de Lausitzring. Ook dit jaar kwam de Formule 3 daar niet in actie. We kunnen ons wel enigszins voorstellen waarom.

- Ondertussen onderzoekt de organisatie van het Brits Formule 3-kampioenschap mogelijkheden om zich aan te sluiten bij het Brits toerwagenkampioenschap. Nu maakt de Britse Formule 3 nog deel uit van een pakket met de Britse GT’s, aangevuld met enkele internationale optredens bij het FIA GT-kampioenschap. Eind 2008 loopt de overeenkomst met seriepromotor Stéphane Ratel af. De Australiër Alan Docking voert als hoofd van de Britse Formula Three Association gesprekken hierover met zijn land- en naamgenoot, BTCC-organisator Alan Gow.

Tekst: René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet