DNRT

DNRT: Driftking of Europe Paul Vlasblom zet Irwindale vol rook


D1GP Irwindale, Californië
In november maakt de drifter uit het Brabantse Uden de oversteek naar de USA. Daar zal hij het opnemen tegen de absolute top drifters van de wereld die door de hoogste drift organisatie van de wereld, D1GP, op het circuit van Irwindale worden samengebracht in één event.
Dit zal de derde keer worden dat Paul het opneemt tegen de top drifters uit Japan. Al eerder in 2005 en 2006 nam hij het op tegen bekende drifters als Ken Nomura op het circuit van Silverstone, Engeland.

driftking2

In 2006 behaalde hij de Full D1 licentie waarmee hij kan deelnemen aan alle D1GP wedstrijden over heel de wereld. Tijdens het weekend van 24 en 25 november worden twee D1GP wedstrijden verreden. Op zaterdag 24 november wordt de D1GP USA Final Exhibition Match verreden waar hij zijn D1 License voor nodig heeft. Dankzij deze licentie hoeft Paul niet deel te nemen aan de coureur prékwalificatie, de zogenaamde “Ikaten”.
 
Op uitnodiging
Op zondag wordt de D1GP All Star World Match verreden waar drifters alleen aan kunnen deelnemen als zij worden uitgenodigd. Paul werd persoonlijk door de organisatie uitgenodigd met de tekst: ‘ Wij volgen jou en je BMW al sinds Silverstone’. Een BMW is heel bijzonder in Japan, waar men hoofdzakelijk drift met exoten als Nissan Skyline en 350Z.Tijdens die befaamde wedstrijd versloeg Paul de Toyota Soarer van Ueno, één van de top Japanse drifters, in een twin-drift battle. Daarmee behaalde hij alom respect bij de Japanse Jury en wordt hij vanaf toen op de voet gevolgd in zijn Europese drift carrière door de D1GP organisatie.

Paul zal met zijn eigen BMW deelnemen aan de D1 Challenge en de auto is dan ook inmiddels al op transport naar Amerika. Met maar liefst 24 velgen en 60 banden om op te “roken” zal Paul proberen om in ieder geval een Top16 plaats te behalen tijdens beide wedstrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet