DNRT

DNRT: Driftking of Europe Paul Vlasblom zet Irwindale vol rook

Paul Vlasblom zal tijdens het Amerikaanse Thanksgiving weekend (24 en 25 november) tijdens de D1 Drift Series World Star Match met zijn ‘Driftking.nl’- BMW M3 Evo Touring, Europa vertegenwoordigen tussen de onder anderen Amerikaanse en Japanse deelnemers.

Tekst en foto's: PR

Wat is driften?
Driften is een nieuwe vorm van autosport die in een hoog tempo de wereld verovert. Begonnen in Japan als echte kunstvorm met de D1GP als hoogste wedstrijdklasse, wordt het al enige jaren in andere landen als Nederland, België, Ierland en Engeland beoefend op hoog wedstrijdniveau.

driftking1a

Driften betekent de auto gecontroleerd in een slip brengen en tijdens de slip een bocht maken. Driften lukt het beste met een achterwiel aangedreven auto.
Bij een driftwedstrijd wordt er gejureerd op: de snelheid waarmee de bocht wordt ingezet, de drifthoek, uitvoering, de hoeveelheid rook van de achterbanden en de stijl. Er wordt niet gejureerd wie het eerst aan de finish is, het gaat om de show.

De top 16 gekwalificeerde drifters vechten in de finale voor de eerste plaats via zogenaamde Twin Drift Battles: twee drifters gaan met elkaar de strijd aan, slechts één gaat er door naar de volgende ronde. Een drifter voorop, de tweede drifter probeert zo dicht mogelijk bij de voorste drifter te driften en indien mogelijk in te halen. De jury geeft in totaal 10 punten voor beide drifters, dus bijvoorbeeld 10-0, 9-1, 8-2, 7-3, 6-4 of 5-5. Daarna volgt de tweede run en na deze run worden de punten bij elkaar opgeteld. De winnaar gaat naar de volgende ronde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet