Supercar Challenge

DSC: Van der Hoek en Van der Zwaan pakken GT-titel in spannende finale

blijdschap_podium
Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan vieren hun GT-titel. Foto: Chris Schotanus

Brinkmann-Motorsport heeft afgelopen zondag de GT-titel in de Dutch Supercar Challenge gewonnen. De DTM Audi TTR van Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan veroverde op het TT-circuit van Assen het kampioenschap. "Na een aantal keer net als tweede te zijn gefinisht in kampioenschappen, is het des te mooier dat we nu een keer echt de titel pakken’’, aldus de gelukkige Van der Hoek en Van der Zwaan, wier collega bij Brinkmann-Motorsport, Elmar Grimm, de derde plaats in de eindrangschikking veroverde.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Lennert Kraak

Hoewel er dit seizoen liefst 18 races op het programma stonden in de Dutch Supercar Challenge, werd de strijd in de snelle GT-klasse pas in de allerlaatste manche beslist. Want naast de Brinkmann-Motorsport-koppels Ardi van der Hoek/Arjan van der Zwaan en Elmar Grimm, kon ook nog de Viper van De Graaff/Ribbens de nummer één-positie grijpen.

vd_hoek_tt
Van der Hoek/Van der Zwaan op weg naar de GT-titel.

Elk punt telt
Omdat elk punt superbelangrijk was, ging het niet alleen om goede eindklasseringen in de afsluitende twee races op het TT-circuit van Assen. Ook het pakken van de poleposition in de kwalificatie en het neerzetten van de snelste raceronde in de wedstrijd, zorgt telkens voor een extra punt. "Daarom waren we zo blij dat we tijdens de kwalificatie de rapste waren’’, weet Ardi van der Hoek. "Dat was weer een zeer welkom bonuspuntje.’’ Met een tijd van 1.38,733 was hij precies twee tienden van een seconde sneller dan Elmar Grimm en maar liefst 4,334 tellen dan de grote rivaal De Graaff/Ribbens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet