NASCAR

NASCAR: Amerika smult van broedertwist bij Roush Racing

Terwijl de Hendrick Motorsports Teamgenoten Jimmie Johnson en Jeff Gordon op dit moment de concurrentie in de Chase naar de Cup volledig platwalsen, is er van enige agressiviteit tussen beide teamgenoten nauwelijks sprake. Bij Hendrick Motorsports houdt men voor dat het belang van het team voorop staat. Bij het rivaliserende Ford team van Jack Roush zijn de verhoudingen tussen de teamgenoten Carl Edwards en Matt Kenseth echter zwaar verstoord.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Autostock

carl_edwards_met_moeder
Carl Edwards met zijn moeder. Hij ging teamgenoot
Kenseth afgelopen zondag te lijf.

Amerika smult van Ford-broedertwist
Wat is er gebeurd? Tijdens een live-interview op Martinsville stormde Edwards op zijn Roush Ford teamgenoot af, en de heren wilden elkaar behoorlijk te lijf gaan. Bij Roush Racing wilde men geen commentaar op het incident geven maar het kwaad was al geschied. De eerste confrontatie tussen beiden geschiedde tijdens een wedstrijd in de Busch-series vorige maand. Beide maakten contact met elkaar waarbij Edwards een lekke band opliep. Kort daarna crashte Edwards uit de wedstrijd en maakte toen applaudisserende bewegingen richting Kenseth. Die stak daarop zijn duim op. Kenseth eindigde als tweede, maar scheen verbaasd te zijn over de boosheid van zijn teamgenoot. “Ik geloof niet dat ik iets fout gedaan heb. Het is niet mijn taak om voor iedereen uit de weg te gaan. Er wordt van ons verwacht dat we met respect tegen elkaar racen.”

matt_kenseth
Matt Kenseth is zich van geen kwaad bewust

De frustraties tussen beide heren kwamen afgelopen zondag op Martinsville tijdens de NASCAR Nextel Cup-wedstrijd duidelijk boven water. Na een herstart zaten beide even klem achter Reed Sorensen. Daarna zorgden de beide heren voor de nodige persoonlijke confrontaties in Turn 1 en Turn 3 zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen, waarbij Edwards als grote verliezer uit de strijd kwam. Toen Edwards daarna zijn teamgenoot en aartsrivaal in een TV interview signaleerde sloegen de stoppen door. De Roush broedertwist zorgt in Amerika in ieder geval voor meer commotie dan de titelstrijd tussen de beide Hendrick Motorsports teamgenoten Jeff Gordon en Jimmie Johnson. Insiders verwachten dat de confrontatie tussen beide heren a.s. zondag op de Atlanta Motor Speedway behoorlijk gaat escaleren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet