Formido Swift Cup

Swift Cup: Mooi seizoen eindigt met zijn allen op het podium (lang)


start_race2_2568

Race 2
Tijdens de tweede race gaat Theresia Balk niet meer van start. Met 21 mannen en vrouwen sluit de Swift Cup als laatste wedstrijd van de dag de Formido Finaleraces af. Nog één keer mag er gas gegeven worden, dan is de jaargang 2007 voorbij.

480_spin_kool-494

480_spin_kool2_497

Zwaaien met vlaggen
Als de coureurs vanwege het ontbreken van het startlicht door middel van het zwaaien met vlaggen worden weggestuurd, is iedereen aanvankelijk goed weg. Bij het uitkomen van de Gerlach gaat onder meer Laura Kool in de rondte en moet Marcel Dekker door het gras. Echte aanvaringen zijn er echter niet dus het pak kan op pad.

480_bjorn_gras_492

Eerste foutje
In de eerste ronde maakt Björn Cornelissen zijn eerste foutje als Swift-coureur. Hij eindigt in het grind. Later kan zijn bolide er door de marshals worden uitgetrokken en vervolgt de tiener zijn weg. Hij heeft echter wel veel achterstand opgelopen dus een goede klassering zit er zeker niet meer in. "Na mijn eerste race begon het echte werk, moest ik ineens handen schudden, interviews doen met fotografen. Tijdens de interviews begreep ik dat ik zelfs een kampioenschapspunt had gescoord'', stelde Björn. "Na al deze commotie besefte ik pas wat ik gedaan had. Toen kwamen de zenuwen voor de volgende race. Iedereen dacht dat ik wel even nog verder naar voren zou gaan rijden. Helaas kan ik kort zijn wat betreft race 2. In de eerste ronde langs de baan in het grind. Nadat ik vrij getrokken was, had ik reeds een paar ronden achterstand. En de Suzuki stuurde hierna niet meer naar behoren.”

480_bos_0908

Doorkomst
Bij de eerste doorkomst zijn de eerste vier rijders gelijk aan de startposities. Steve Kirsch en Tim van Gog hebben een klein gaatje op Hans Bos, Martin van Rossen jr., Karel Verspaget, Bart van Raamsdonk, Suzanne Jager en Kevin Westermeijer op P8. Jasper Bijl en Daan Stots completeren de toptien.

480_westermeijer_2590

480_leidingwissel_0906

Leidingwissel
Tim van Gog maakt gebruik van zijn nieuwe bandjes en gaat Steve Kirsch voorbij. Langzaam maar zeker loopt het leidende duo iets weg bij de rest. Op twee seconden volg het trio Bos, Van Rossen junior en Verspaget. Daarachter is een leuk gevecht tussen Bart van Raamsdonk met Suzanne Jager, die haar mannelijke collega in de vijfde ronde verschalkt. En daarmee is de Haarlemse terug op P6, de plek waarvan ze gestart is.

480_foutje_2619

Touché
In de 7de ronde maakt Martin van Rossen jr. een foutje en valt de Utrechter terug naar P5 achter Verspaget. In de 8ste ronde hebben Peter Schreurs en Kevin Westermeijer een gevecht. Er is een touché en Westermeijer eindigt tijdens zijn laatste Swift-race in het grind en tegen de vangrail.

480_schreurs_0943

Lekkende wagen
Waarschijnlijk heeft Peter Schreurs bij de aanraking met Kevin Westermeijer schade opgelopen en lekt hij vloeistof. Is het olie of koelvloeistof? Hoe dan ook, in de achtste ronde gaat Peter Schreurs in de Audi S-bocht in de rondte. Hij kan verder rijden maar komt naar binnen de pitstraat in.

480_kim_actie0918

Gladheid
Niet veel later spint ook Kim van den Berg. Ze lag zo mooi negende. "Ik ben gespind door de gladheid die door het lekken van Peters wagen op de baan is gekomen. Dat was balen want ik ging zo lekker’’, aldus Kim.

Safetycar
De wedstrijdleiding heeft de situatie ook door en stuur de safetycar de baan op. Deze zal ook tot en met de 12de en laatste raceronde op de track blijven. Dat betekent dat de volgorde op de baan niet meer verandert. En Tim van Gog zijn tweede seizoenszege binnenhaalt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet