Formido Swift Cup

Swift Cup: Mooi seizoen eindigt met zijn allen op het podium (lang)


480_bos_rossen_1069

Terug veroveren
Tussen het ongeval van Douma en de safetycar-fase, hebben de coureurs nog bijna een ronde kunnen racen. In die periode heeft Hans Bos de derde plek terugveroverd op Martin van Rossen junior, terwijl Suzanne Jager laat zien dat ze een goede racepace heeft. De Haarlemse ligt al weer achtste na haar bijzonder matige begin.

Debutanten
Hoe is het met de debutanten? De pas 16-jarige Björn Cornelissen ligt keurig op P11, terwijl Paul Flinterman als 21ste en Nick Versteegh als 17de doorkomen.

480_kirsch_bos_1054

Herstart
Bij de herstart (na vijf van de 12 ronden) gaat het veld in vol ornaat richting de Tarzanbocht. Er ontstaan prachtige gevechten. Terwijl Tim van Gog kampioen Steve Kirsch goed volgt, hebben Hans Bos, Martin van Rossen jr., Daan Stots en Karel Verspaget een heel mooie strijd.

480_schreurs_0008

Grindbak
Peter Schreurs, die tijdens de A1 GP een superweekend meemaakte, maakt nu een foutje en vliegt uit de wedstrijd. De man uit Rijssen moet zijn bolide in de grindbak achterlaten en stapt uit. Marcel Dekker heeft ondertussen een drive through-penalty gekregen voor het incident met Sandra Douma en komt zijn straf na de zesde ronde inlossen. In de zevende ronde heeft ook Theresia Balk problemen.

480_start_tent_2089

Afstand
Steve Kirsch laat zich daardoor niet afleiden en racet flink door. Samen met Van Gog neemt hij afstand van de rest. Na acht rondjes zijn de twee ongeveer twee seconden weggelopen.

Ladies Cup
In de Ladies Cup leidt momenteel de op P7 liggen Suzanne Jager. Laura Kool (10de algemeen) en Kim van den Berg (12de algemeen) liggen op P2, respectievelijk P3, in het damesklassement.

480_raamsdonk0052

Tussen de eerste twee ladies liggen Bart van Raamsdonk (8ste) en de keurig rijdende kartkampioen Björn Cornelssien (9de). De vraag is of Cornelissen, die begeleid wordt door Len van Leeuwen, bij zijn eerste wedstrijd ook meteen zijn eerste kampioenschapspunt kan halen. Daarvoor moet hij achtste worden. Hij heeft nog dik drie ronden de tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet