Supercar Challenge

DSC: Voorbeschouwing finaleweekend Dutch Supercars op Assen

Wie gaan de kampioenschappen pakken? Dat is de grote vraag die er momenteel heerst bij alle fans, coureurs en teams van de Dutch Supercar Challenge. Na acht van de in totaal negen raceweekenden is in elke divisie het kampioenschap namelijk nog niet beslist. Alles hangt dus af van de Slam!FM Finaleraces, die komend weekend plaatsvinden op het TT-circuit van Assen.

Tekst: PR

DSC-debuut dochter Dick van Elk
Voor de Bredase Esra van Elk (22), in het dagelijkse leven consultant bij Manpower, gaat komend weekend een grote wens in vervulling. Eindelijk zal ze haar debuut gaan maken in de Dutch Supercar Challenge, de klasse die georganiseerd wordt door vader Dick van Elk. Esra van Elk wist vorig jaar al haar racelicentie te behalen en reed al een aantal races in de zomeravondcompetitie, maar door gebrek aan sponsors kon de grote stap nog niet gemaakt worden.

esra_van_elk
Esra en Dick van Elk. Foto: PR

Verkocht
Esra van Elk kreeg het racen al van jongs af aan mee. Vader Dick van Elk is na jarenlang zelf geracet te hebben nu organisator van de Dutch Supercar Challenge en ook haar oudere broer Berry racet al een aantal jaar met een Mini Cooper S Turbo. “Vanaf mijn dertiende ging ik eigenlijk al met mijn vader mee naar het circuit”, legt Esra van Elk uit. “Toen mijn broer ook nog begon te racen was ik helemaal verkocht. Vooral ook toen zijn Mini van straatauto helemaal werd omgebouwd tot raceauto. Het is erg speciaal om dat van dichtbij te zien gebeuren!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet