DNRT

DNRT: Joey Hanssen net naast het podium in Italiaanse Formule Gloria

Nederlands kampioen Formule Gloria Joey Hanssen heeft op het circuit van Monza afgelopen weekend een vierde plaats gehaald bij zijn eerste kennismaking met het Italiaans Formule Gloria kampioenschap. Tijdens de tweede race van het weekend werd, ondanks een tik in de openingsfase van de race, een zevende plaats behaald.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto: Fotospeedy

Als beloning voor zijn goede prestaties in het eerste Nederlandse kampioenschap Formule Gloria, kreeg de kersverse kampioen een officiële uitnodiging om naar Italië te komen. Op kosten van Enrico Glorioso, bedenker en oprichter van de klasse die Europees gezien steeds meer voeten in de aarde krijgt, werd hij onder gebracht bij het team van Autosport Surrento. Het was voor de Limburger de eerste kennismaking met het legendarische Italiaanse circuit.

De vrije trainingen stonden vooral in het teken van het circuit verkennen en aan de auto wennen. Daarnaast was het nog zoeken naar de juiste afstelling voor dit hogesnelheidscircuit. Vanaf de eerste sessie zat Hanssen er met zijn team al goed bij, getuige een vierde positie in de tweede vrije training. De kwalificaties waren met een achtste plaats voor race één en een tiende positie voor race twee dan ook een tegenvaller. Poleposition was er voor Salvatore Cicatelli.

Een mooi en competitief veld van achttien auto’s stormde bij de openingsrace op de bekende eerste chicane af. Hanssen kwam als zevende uit het gedrang, maar werd bij de tweede chicane van de baan getikt. Het voorwiel stond niet meer afgesteld zoals behoorde, maar Hanssen kon zijn weg vervolgen in tiende positie. Na vier ronden kwam hij echter in het juiste ritme. Hanssen: “Het leek wel of ik een boost kreeg! In eens pakte ik iedere ronde enkele plaatsen en reed ik kei hard naar voren!” Op een derde positie aangekomen stak er een probleem op aan het eerder geraakte voorwiel, waardoor de race uiteindelijk werd afgesloten als vierde. Poleman Salvatore Cicatelli won de race nipt voor Marco Zipoli.

480_hanssen_
Joey Hanssen (nr 41)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet