Benelux Racing League

Donald Molenaar nieuwe BRL-V6 kampioen maar hoofdrol voor Jeroen Bleekemolen (lang)


Hotseknotsend naar het einde
Aan het einde van de rit waren er twee grote gevechten, en beide eindigden in tranen. Bij de BRL-V6 lag Van der Ende op plaats drie op koers om de tweede plaats in het kampioenschap van Van Es te pakken. Van Dongen dacht hier anders over want met een onbezonnen actie, vergelijkbaar met wat hij in Assen al deed, tikte hij Van der Ende van de baan, die daarbij in de bandenstapels eindigde en tot zijn woede de tweede plaats in het kampioenschap in rook zag opgaan. Van Dongen werd nog in de uitloopronde voor zijn actie bestraft en hem werd direct de derde plaats ontnomen. De straf voor Van Dongen leverde een podiumplaats op voor Christiaan Frankenhout, die voor de tweede keer door een diskwalificatie van de Zandvoorter op plaats drie eindigde, maar dit keer ook daadwerkelijk op het podium mocht plaatsnemen.

480_frankenhout_705

“Onze doelstelling aan het begin van het jaar was om een podiumplaats te behalen. Dat was op papier al één keer gelukt, maar nu in de laatste race mocht ik dan ook daadwerkelijk plaats nemen op het schavot. Ik lag in de laatste bocht nog 5e, maar wist dat Van Dongen zou worden gediskwalificeerd. Daarop passeerde ik Niels Bouwhuis nog in Bos-uit en pakte in de laatste meters het podium. Mooier kan het bijna niet.”

Buiten het podium
Met alle uitvalbeurten aan kop zou je bijna vergeten dat er in het kielzog van de podiumfinishers nog veel meer mensen reden. Bij de BRL-V6 greep Niels Bouwhuis net buiten het podium, met niet zo ver daarachter Dick Freebird die in de laatste race nog zijn beste seizoensresultaat boekte. “Met een achtste en een vijfde plaats ben ik dik tevreden. De laatste score is een evenaring van mijn beste seizoensprestatie in Assen. Ik kon het tempo goed bijhouden maar miste net de snelheid om mensen te passeren.

480_freebird_2491

Na de safetycar lukte dat wel bij Gerhards en Kool en kwam zo op de vijfde plaats.” Daarmee steeg Freebird naar de negende plaats in de titelstrijd en mocht zich beste BRL-V6-nieuweling van 2007 noemen.

480_genderen_218

Ferdinand Kool en Wim van Genderen eindigden op de plaatsen zes en zeven. Daarachter zaten Barry Maessen en Peter Gerhards dicht op elkaar, wat voor laatstgenoemde toch een prima resultaat mocht worden genoemd bij zijn eerste optreden van het jaar. “Ik ben dit weekend koud in die wagen gestapt en heb amper tijd gehad om hem af te stellen. Ik heb het heerlijk naar mijn zin gehad en heb eigenlijk continu op de eerste rang gezeten om te kijken naar de gevechten voor me. Volgend jaar hoop ik daaraan mee te kunnen doen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet