Benelux Racing League

Donald Molenaar nieuwe BRL-V6 kampioen maar hoofdrol voor Jeroen Bleekemolen (lang)


Hetzelfde liedje in de Light
In de BRL Light haalde de safetycar enigszins de angel uit de hevige strijd die gaande was. Maar nadat de safetycar de eerste keer de baan had verlaten was het hetzelfde liedje. Uljee sloeg weer gelijk een gaatje naar teamgenoot Stor. “Ik had eindelijk een gat geslagen, komt er een safetycar! Ik baalde natuurlijk als een stekker en bovendien had ik geen idee waarom er überhaupt een safetycar was. Bij de herstart wilde ik proberen een gaatje te houden naar de V6’en, zodat ik daar niet meteen op de staart zat, maar uiteraard moest ik ook weer letten op de mensen achter me.

uljee_wegrijden_9766

Gelukkig slaagde ik er weer in om weg te rijden.” Daarachter ging Stor door met waar hij mee bezig was: hevig verdedigen. Daarin was hij zeer bedreven en Stor slaagt erin Van Kalmthout achter zich te houden. Voor Van Kalmthout was een podiumfinish een mooi eerbetoon aan zijn zwager. Zwikker, Zumbrink en Schaap moesten het doen zonder beker. Van Kalmthout over zijn race. “Ik had een wereldstart en lag meteen derde. Toen spinden er twee V6’en voor me en was ik de gewonnen plekken weer kwijt. Het lukte me om weer wat plaatsen goed te maken toen ik werd aangetikt door Michel Schaap en opnieuw terugviel. Op een gegeven moment ging Zumbrink dwars en daarvan kon ik profiteren door meteen drie man te pakken. Ik had nog wel een aanval op de tweede positie willen doen maar dat werd door de safetycar verhinderd. Maar van tien naar drie is niet verkeerd.”

Rustig naar de finish
Nadat Van Es twee ronden voor het einde op de Hunserug was stilgevallen kwam de safetycar voor de tweede maal in actie, want ook deze BRL-bolide kon niet zo gemakkelijk worden verwijderd. De laatste twee rondjes werden zo achter de safetycar verreden en daarmee reed Bleekemolen bij zijn rentree meteen naar de zege. “Ik had natuurlijk een superstart. Met name op de rechte stukken waren de Collé-auto’s zoveel sneller dat ik er niet bij kon komen. Best frustrerend. Maar naarmate de banden begonnen te slijten kon ik hun tempo eigenlijk steeds beter volgen. De safetycar kwam daarbij goed uit om het gat definitief te dichten. De actie in Bos Uit op Molenaar was wel leuk, maar ik wilde alles op alles zetten om te winnen. Voor het kampioenschap tellen we niet mee maar een dagsucces is voor het team een beloning voor het vele werk dat ze dit jaar verzet hebben.” Ook teamgenoot Van Dongen was meer dan tevreden met zijn podiumfinish. “Ik moest wel steeds perfecte rondjes rijden om maar enigszins in het spoor van de Collé-auto’s te blijven. De safetycar kwam dan ook goed uit om de aansluiting te hervinden. Met Jacky achter me had ik relatief weinig problemen.”

480_podium1_157

Uitslag race 1 BRL-V6
1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden
2. Donald Molenaar, op 0,210
3. Danny van Dongen, op 0,697
4. Jacky van der Ende, op 1,322
5. Nelson van der Pol, op 1,512
6. Ferdinand Kool, op 2,024
7. Niels Bouwhuis, op 2.271
8. Dick Freebird, op 3.291
9. Peter Gerhards, op 3.742
10. Barry Maessen, op 3.889

480_podium1_lights_160

Uitslag race 1 BRL-Light
1. Gaby Uljee, 12 ronden
2. Theo Stor, op 1,888
3. Marijn van Kalmthout, op 2.332
4. René Zwikker, op 2,784
5. Henry Zumbrink, op 4,738
6. Michel Schaap, op 5,761
7. Tom Koop, op 6.650
8. Lloyd Tjon, op 7.010
9. Peter Furth, op 7.531
10. Eric van den Munckhof, op 7.987
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet