Benelux Racing League

Donald Molenaar nieuwe BRL-V6 kampioen maar hoofdrol voor Jeroen Bleekemolen (lang)

480_molenaar_164

Met een tweede plaats in race één pakte Donald Molenaar tijdens de Finaleraces voldoende punten om de BRL-V6-titel voor zich op te eisen. Molenaar profiteerde daarmee optimaal van het uitvallen van zijn belangrijkste concurrent Sandor van Es. Man van de dag was echter Jeroen Bleekemolen die in beide races de zege voor zich opeiste.

480_zumbrink-479

In de BRL Light had Henry Zumbrink zich al eerder van de titel verzekerd maar hij gaf zijn kampioenschap extra glans door na een fel gevecht de winst in race twee voor zich op te eisen. Race één werd een prooi van Gaby Uljee.

Tekst: Daan Jeuken en Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en Tim Böhme

Wijzigingen
In het deelnemersveld van de Benelux Racing League vielen ten opzichte van het A1GP-weekend de nodige wijzigingen te noteren. Zo werd de BRL-V6 van Jeroen Reijntjens bij de laatste race bemand door Peter Gerhards.

480_vader_peter_0188

De afgelopen twee jaar was Gerhards al actief in de klasse maar dit seizoen was de zesvoudig kampioen door drukke werkzaamheden en gezinsuitbreiding verhinderd. Terug van weggeweest bij Eurotech Racing was Jeroen Bleekemolen.

480_bleek_0484

Zonder A1GP of andere verplichtingen kon de snelle man uit Aerdenhout zich weer een weekendje op de BRL-V6 storten. In de BRL Light had Joey Hanssen Formule Gloria-verplichtingen in Monza terwijl ook Roy Panman, Jochen Habets en Carlijn Bergsma ontbraken.

Ontknoping
In de BRL Light had Henry Zumbrink tijdens het A1GP-weekend de titel al voor zich opgeëist. In de BRL-V6 moesten de beslissingen nog vallen. Grootste kanshebber was natuurlijk Donald Molenaar, maar op slechts 13 punten lag Sandor van Es op de loer terwijl Jacky van der Ende op 28 punten kon profiteren als het Collé-duo het met elkaar aan de stok zou krijgen. Na de ontwikkelingen tijdens het A1GP-weekend geen ondenkbeeldig scenario.

Stof
Zelden zal een kwalificatie zoveel stof hebben doen opwaaien. Pas op zondagochtend, twee uur voor aanvang van de eerste race kon er een definitieve startopstelling worden gepresenteerd. In eerste instantie leek er niets bijzonders aan de hand en stond de naam van Ferdinand Kool even op de eerste plaats. Maar meteen daarna toonde Jeroen Bleekemolen zijn onverminderde snelheid door in 1.51 de voorlopige pole position voor zich op te eisen.

480_vanes_8567

Het Collé-duo sloeg echter hard terug waarbij Sandor van Es met 1.49,6 de allersnelste tijd ooit met een BRL-V6 op Zandvoort gereden op de klokken zette. Daarachter Donald Molenaar, Donny Crevels, Jacky van der Ende en de teruggevallen Bleekemolen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet