BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: titels voor Ricardo van der Ende en Mickey Bertram (Lang)


Moeizame start

De nieuwe kampioen keek nog even op zijn seizoen terug. “Ik tekende mijn contract met Ekris Motorsport met mijn linkerhand omdat ik mijn pols op vier plekken had gebroken tijdens de wintersport. Vervolgens ging het helemaal fout tijdens de Paasraces, waar ik een auto afschreef en de tweede race moest missen. Vanaf dat moment heb ik heel clean gereden.

0442

Ik heb dit seizoen elf podiumplaatsen in dertien races behaald.” Ricardo was uiteraard zeer gelukkig met zijn titelwinst. “Ik ben superblij, niet alleen voor mezelf maar voor iedereen bij Ekris Motorsport. Het was echt een topseizoen.”

0027

Bas Schothorst sloot zijn seizoen op een positieve én negatieve manier af. Hij kreeg een drive through penalty nadat hij Jan Joris Verheul in de Gerlachbocht had geraakt, wat ertoe leidde dat de kampioen van vorig jaar zijn strijd moest staken. Een ronde later verbeterde Bas het ronderecord van de Samsung BMW 130i Cup. Hij dook als eerste onder de 1 minuut 55 met een rondetijd van 1:54.956.

2008

De komende maanden moeten alle betrokkenen hard aan het werk om een mooi startveld voor het seizoen 2008 samen te stellen.

0597
Rory Bertram bedankt Tempo-Team voor 7 jaar sponsoring. Het zal vreemd zijn op de paddock zonder de rode brigade.

Tempo-Team Racing stopt ermee, het team had al bij de aanvang van de BMW 130i Cup aangekondigd dat het na twee seizoenen afscheid zou nemen. Dit betekent dat er drie auto’s beschikbaar komen. Diverse auto’s staan te koop. Rijders zoals André de Vries en Sebastiaan Bleekemolen zijn dit seizoen uit onvrede afgehaakt.

Het is positief dat BMW Nederland en Circuit Park Zandvoort de intentie hebben uitgesproken om nog drie jaar met de bestaande Cup door te gaan. Dat betekent dat teams en rijders hun investeringen over meerdere seizoenen kunnen afschrijven. Ook positief is dat de klasse volgend jaar weer tijdens het A1 GP-weekeinde rijdt. De races waren dit seizoen veelal leuk en spannend om naar te kijken, met zeer kleine verschillen en veel verschillende rijders op het erepodium. Mede dankzij het nieuwe raceformat, waarbij de top acht uit de eerste race in omgekeerde volgorde aan de tweede manche begint, leverden de veertien races in totaal zes verschillende winnaars op. Maar liefst elf rijders stonden minimaal één keer op het erepodium, daarnaast mochten er nog acht rijders op het podium van de BMW Drivers Trophy klimmen. Bijna iedereen had dus zijn ‘champagnemoment’.
De Samsung BMW 130i Cup had dit jaar verder een kwalitatief zeer hoogstaand startveld, met rijders van het kaliber Ricardo van der Ende, Tim Coronel, Duncan Huisman, Jan Lammers, Jan Joris Verheul en Bas Schothorst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet